Lunch menu

Wednesday, 15 November

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- & tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • 1. baconbiff (svensk blandfärs) med lingon & gräddsås

    Serveras med inlagd gurka & potatismos eller kokt potatis

  • 2. A. grillad nötchorizo med gurk-majonnäs,

    Serveras med potatismos

  • 2. B. stekt panerad gösfilé med tartarsås

    Serveras med kokt potatis & citron

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. Asiatisk lunchbuffé
  • 5. INDISK: masala chicken

    VEG: smörbönor masala

  • 6. VEGETARISKT:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL:

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Pannbiff med potatismos eller kokt potatis

    kantarellsås, lingon & inlagd gurka

  • Fiskgratäng med räkor, dill, ost, kokt potatis

    & hummersås

  • Veg: Broccolibiffar med potatismos, lingon

    & inlagd gurka

  • Pasta: med fläskfilé, bacon & färska champinjoner
  • Wok: Fläskfilé med vitlök, färsk chili & sesam
  • Sallad: Kyckling med bulgur, örter & parmesan
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik med bröd & pommes, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Hemgjorda köttbullar med potatismos

    Gräddsås och lingonsylt

  • Okragryta på högrev med ris och tomatsås
  • Kycklinggryta med ris
  • Dagens sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Venezia

    Soltorkad tomater, mozzarellaost, lufttorkad skinka, ruccola

Pinoccio

  • 1. Panerad schnitzel med stekt potatis & bearnaisesås
  • 2. Pasta di pollo med krämig currysås, kyckling

    Champinjoner

Universitetsklubben

  • Grönsakswook med sojastrimlor, pilaffris och sötsur sås
  • Sejrygg med vitvinssås, gröna ärtor, potatis och citron

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    Klyftpotatis, purjolök, rödvinssky, örtsmör

  • Dagens grönt: Bakad jordärtskocka

    Potatispuré, picklad lök, rotfruktschips, äppelsky

  • Stångs Wallenbergare

    Potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Räksallad

    Nudlar, sesamgurka, böngroddar, picklat grönt, chilimajonnäs

  • Veckans dessert

    Lingon- och pepparkakssorbet

Pegs & Tails

  • Årets sista grill på Pegs & Tails

    Kolgrillad entrecote serveras med café de paris-smör, rödvinssås, klassisk tomatsallad & pommes

  • Varmrökt lax

    Serveras med kokt potatis, dill-& romsås samt pressgurka

  • Caesarsallad

    Cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby, caesardressing, bacon & örtkrutonger toppad med parmesan

  • Surdegspizza: Pizza bianco

    Creme fraiche, ghost-ost från Norins, blomkål, svartkål, gul lök & soltorkade tomater

  • Fisk- & skaldjurslasagne

    Serveras med hummersås toppad med räkor

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    bakade på kulturspanmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    som bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor.

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Wednesday, November 15