Lunch menu

Wednesday, 27 September

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Grönpepparbiff på Svensk blandfärs

    serveras med gräddsås, lingon, inlagd gurka och potatismos eller kokt potatis

  • Ugnsgratinerad falukorv

    fylld med äpple, senap och bostongurka, serveras med potatismos

  • Stekt panerad gösfilé

    serveras med dill- och picklesmajonnäs, kokt potatis och citron

  • Wokad kyckling

    med hoisinsås och färska grönsaker

  • Friterad kyckling

    med curry- eller sötsur sås

  • Kombo

    wokad kyckling med hoisinsås och färska grönsaker + friterad kyckling med curry- eller sötsur sås

  • Massamancurry-kyckling (mild)
  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Hydrabadi chicken
  • Veg: Spicy mixed vegetables
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Wallenbergare

    med potatismos, gräddsås, ärtor och lingon

  • Parmesangratinerad laxfilé

    med grilltomat, kokt potatis och örtcreme

  • Veg: Morotsbiffar

    med potatismos och grilltomat

  • Pasta Carbonara

    med bacon

  • Fläskfiléwok

    med jordnötssås

  • Räksallad

    med pasta, tapenad och ägghalva

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik med bröd och pommes, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special schnitzel buffé:

    husets fläsk schnitzel, kyckling schnitzel, fish & chips och klyftpotatis

  • Såser:

    bearnaisesås och vitlöksås

  • Dagens sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Venezia

    med soltorkade tomater, mozzarella, lufttorkad skinka och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Pasta carbonara

    med bacon och parmesanost

  • Friterad fish'n chips

    samt skagenröra

Universitetsklubben

  • Timjans grönärtsplättar

    med stekta rotfrukter samt en chili och citron crème

  • Pepparstekt kotlettrad

    med chipotlebearnaise och vitlöks rostad potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Färsbiffar

    serveras med potatispuré, svampsås, grönkål och lingon

  • Dagens grönt: Gnocchi

    rotselleri, tomater, lök, örter och aioli

  • Stångs Wallenbergare

    serveras med potatispuré, lingon, ärter och skirat smör

  • Räksallad

    med pasta, dillpesto, chiligurka, tomat, örter och aioli

  • Veckans dessert

    vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Viltfärsbiffar

    serveras med kantarellsås, potatispuré och rårörda lingon

  • Fiskknyte

    foliebakad lax med rotselleri, morötter, fänkål, citron och smör serveras med potatis

  • Kantarellrisotto

    krämigt avorioris med kantareller och västerbottenost toppad med rårörda lingon

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och romsås, pressgurka och kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad

    cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby, caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails sallad

    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    bakade på kulturspanmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    som bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor.

    Veganskt-, glutenfritt- & laktosfritt alternativ finns alltid.

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad & chai. Även kalla drycker.
Wednesday, September 27