Lunch menu

Thursday, 21 September

Brödernas kök

  • Halloumibowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat- och löksallad samt tzatziki

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Kycklingkebab- eller falafel
tallrik

    serveras med tillbehörsbuffé

  • Ugnsstekt laxfilé med dill- och romsås

    serveras med äpple- och fänkålsallad samt kokt potatis

  • Wokad biff (Stark)

    med chili-beans
 och färska grönsaker

  • Friterad kyckling

    med curry- eller sötsur sås

  • Kombo

    friterad kyckling med curry- eller sötsur sås + wokad biff med chili-beans
 och färska grönsaker

  • Panengcurry-kyckling (Stark)
  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Butter chicken

    med cashewnötter

  • Veg: Smörbönor thoran
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett med wokade grönsaker

    serveras med jordnötssås

Restaurang Husman

  • Gulaschsoppa

    serveras med pannkakor, sylt och grädde

  • Lasagne

    med coleslawsallad

  • Rotmos med rimmad fläskbog
  • Veg: Ärtsoppa

    serveras med pannkakor, sylt och grädde

  • Spenat- och bönfärslasagne

    med coleslawsallad

  • Kycklingwok

    med mango, lime och chili

  • Ost- och skinksallad

    med strimlad pepparsalami och Rhode Island

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • Huset schnitzel

    med klyftpotatis och bearnaisesås

  • Texas chili gryta

    serveras med ris

  • Ugnsbakad torskrygg

    med kokt potatis och dillsås

  • Huset lasagne

    med coleslaw

  • Dagens bowl: Falafel bowl
  • Dagens pizza: Caprese

    med buffelmozzarella, körsbärstomater, oliver, balsamic cream och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Stekt fläsk med löksås

    samt kokt potatis och lingon

  • Rödspätta med kokt potatis

    serveras med skagenröra och grönsaker

Universitetsklubben

  • Rotfruktspytt med stekta sojastrimlor, champinjoner

    serveras med timjansdressing

  • Färsbiffar

    med krämig Dijon-gräddsås samt stekt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fiskgryta

    potatis, morot, fänkål och krämig skaldjurssås

  • Dagens grönt: Krispig vårrulle

    ris, grönt från Hermelins, sesam, chili och soja

  • Stångs Wallenbergare

    serveras med potatispuré, lingon, ärter och skirat smör

  • Kräftsallad

    med fänkål, picklad lök och paprikakräm

  • Veckans dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Wallenbergare

    serveras med potatispuré, skirat smör, rårörda lingon och gröna ärtor

  • Dansk sjömansbiff

    serveras med buljongkokt potatis, lök, Kinda gurka och lingon

  • Veckans fisk: Baconlindad laxfilé

    serveras citronrisotto, rödvinssås och chèvrecreme

  • Veckans green: Pasta linguine

    med grönkålspesto, grädde och nyriven parmesan

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och romsås, pressgurka och kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad med cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    med caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails Sallad

    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Thursday, September 21