Lunch menu

Friday, 22 September

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Fläskfilé black and white

    serveras med stekt potatis

  • Ugnsstekt laxfilé med dill- och romsås

    serveras med äpple- och fänkålsallad samt kokt potatis

  • Wokad kyckling (Stark)

    med färsk ingefära
 och öronsvamp

  • Friterad kyckling

    med curry- eller sötsur sås

  • Kombo

    friterad kyckling med curry- eller sötsur sås + wokad kyckling med färsk ingefära och öronsvamp

  • Massamancurry-kyckling
  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Butter chicken

    med cashewnötter

  • Veg: Smörbönor thoran
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett med wokade grönsaker

    serveras med jordnötssås

Restaurang Husman

  • Helstekt fläskfilé "Black & White"

    med pommes eller stekt kulpotatis

  • Tacobuffé med tillbehör
  • Veg: Tacobuffé med quornfärs

    samt tillbehör

  • Pasta med strimlad biff i 3-pepparsås
  • Kycklingwok "Paneng"

    med röd curry och cocosmjölk

  • Räksallad

    med pasta och tapenad

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special mexikansk burrito buffé:

    Ancho beef burrito, chicken chipotle burrito, pulled pork burrito, halloumi burrito och keto tacos

  • Såser:

    Guacamole, taco salsa och creme fraiche

  • Dagens sallad: Tonfisksallad
  • Dagens pizza: La fontana

    med champinjoner, paprika, fetaost, färsk vitlök, körsbärstomater och kronärtskocka

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Helstekt fläskytterfilé

    med rostad potatis och bearnaisesås

  • Hustets Lasagne Alforno

    med parmesanost

Universitetsklubben

  • Vegetarisk Broccoli och fetaostpaj

    med soltorkadtomatsallad

  • Ugnsbakad karré

    med äpple, plommon, skysås och rostade rotfrukter

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Hamburgare från Bjursund, Valdemarsvik

    rostad potatis, Väddöcheddar, dressing och bröd från Lanemos

  • Dagens grönt: Najas Stekost från Norrköping

    rotfrukter, tomater, sallad och chilimajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    serveras med potatispuré, lingon, ärter och skirat smör

  • Kräftsallad

    med fänkål, picklad lök och paprikakräm

  • Veckans dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Skomakarlåda på kalvrygg

    serveras med stekt potatis, creamed corn och picklad rödlök

  • Dansk sjömansbiff

    serveras med buljongkokt potatis, lök, Kinda gurka och lingon

  • Veckans fisk: Baconlindad laxfilé

    serveras citronrisotto, rödvinssås och chèvrecreme

  • Veckans green: Pasta linguine

    med grönkålspesto, grädde och nyriven parmesan

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och romsås, pressgurka och kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad med cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    med caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails Sallad

    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Friday, September 22