Lunch menu

Wednesday, 20 September

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Klassisk Wallenbergare

    serveras med skirat smör, rårörda lingon, gröna ärtor och potatismos eller kokt potatis

  • Fiskgratäng italiano (tomat och mozzarella)

    serveras med gröna ärtor och potatismos eller kokt potatis

  • Phad Thai med kyckling

    toppad
 med jordnötter och citron

  • Friterad kyckling

    med curry- eller sötsur sås

  • Kombo

    friterad kyckling med curry- eller sötsur sås + Phad Thai med kyckling

  • Thailändsk rödcurry-kyckling (Gaeng ped)
  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Butter chicken

    med cashewnötter

  • Veg: Smörbönor thoran
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett med wokade grönsaker

    serveras med jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans Låda med fläsknoisette

    med potatismos, inlagd gurka, kryddsmör, samt bacon- och rödvinssås

  • Teriyakimarinerad laxfilé

    med wokade grönsaker, wasabicreme, samt nudlar eller kokt potatis

  • Veg: Pasta "Quattro Fromagio"

    med Karl-Johansvamp och färska champinjoner

  • Salsicciapasta

    med vitlök, paprika och grädde

  • Fläskfiléwok

    fräst i sesamolja, vitlök och färsk ingefära

  • Kycklingsallad

    med bacon, parmesan och krutonger

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik med bröd och pommes, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special street food buffé:

    Högrevsburgare, krispy kycklingfilé, buffalo wings, lökringar, klyftpotatis och pommes

  • Såser:

    Hamburgerdressing, bearnaisesås och vitlöksås

  • Dagens sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Venezia

    med soltorkade tomater, mozzarella, lufttorkad skinka och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle

    Kebab, kyckling, falafel

  • Pasta carbonara

    med bacon och parmesanost

  • Friterad fish'n chips

    samt skagenröra

Universitetsklubben

  • Vegansk Sötpotatis Dahl

    med surdegsbröd och aioli

  • Klassisk rimmad Oxbringa

    med senapssås, pepparrot samt rotmos

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    klyftpotatis, örter, kryddsmör och rödvinssås

  • Dagens grönt: Bönchili

    lökris, tortillakrisp och limekräm

  • Stångs Wallenbergare

    serveras med potatispuré, lingon, ärter och skirat smör

  • Kräftsallad

    med fänkål, picklad lök och paprikakräm

  • Veckans dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Schnitzel med klassiska tillbehör

    serveras med rostad potatis, gröna ärtor och bearnaise

  • Dansk sjömansbiff

    serveras med buljongkokt potatis, lök, Kinda gurka & lingon

  • Veckans fisk: Baconlindad laxfilé

    serveras citronrisotto, rödvinssås och chèvrecreme

  • Veckans green: Pasta linguine

    med grönkålspesto, grädde och nyriven parmesan

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och romsås, pressgurka och kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad med cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    med caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

  • Tails Sallad

    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Wednesday, September 20