Lunch menu

Friday, September 29

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé
    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja
  • Laxbowl med quinoa och gravad lax
    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsostcreme
  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling
    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing
  • Chèvrebowl
    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett
  • Vegetarisk poké bowl
    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo
  • Medibowl med bulgur och falafel
    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki
  • Kycklingbowl med bulgur
    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett
  • Medelhavssallad med pasta
    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing
  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)
    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing
  • Grilltallrik (varm rätt)
    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast
  • Plocksallad
    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Grillad svensk rostbiff
    serveras med rödvinsås, lättfrästa haricots verts, rostad lök och potatis
  • Pestobakad laxfilé
    serveras med lättfrästa haricots verts och potatisgratäng
  • Wokad kyckling
    med cashewnötter
  • Friterad kyckling
    med curry- eller sötsur sås
  • Kombo
    wokad kyckling med cashewnötter + friterad kyckling med curry- eller sötsur sås
  • Panengcurry-kyckling (stark)
  • Poke bowl
    vietnamesisk eller japansk
  • Hydrabadi chicken
  • Veg: Spicy mixed vegetables
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker
    samt vårrulle och jordnötssås
  • Kycklingspett
    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel
    med bearnaise, rödvinssås, ärtor och pommes eller stekt potatis
  • Gravad lax
    med dillstuvad potatis och hovmästarsås
  • Veg: Pasta
    med spenat, valnötter och gorgonzola
  • Pasta med strimlad biff i gorgonzolasås
  • Kycklingwok "Paneng"
    med röd curry och kokosmjölk
  • Räksallad
    med dill, ägghalva och röd quinoa
  • Grillen serverar:
    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special grillbuffé:
    entrecote, kycklingspett, bifteki och halloumi med klyftpotatis och pommes
  • Libanesiska mezor:
    hummus, paprikaröra och aubergineröra
  • Såser:
    vitlökssås, bearnaisesås, tzatziki och mildsås
  • Dagens sallad: Tonfisksallad
  • Dagens pizza: La fontana
    med champinjoner, paprika, fetaost, färsk vitlök, körsbärstomater och kronärtskocka

Pinoccio

  • Pizza 1-29
  • Tallrik, sallad eller rulle
    Kebab, kyckling, falafel
  • Helstekt fläskytterfilé
    med rostad potatis och bearnaisesås
  • Hustets Lasagne Alforno
    med parmesanost

Universitetsklubben

  • Vegetariska vårrullar
    med kålsallad, soja och ris
  • Fläskschnitzel
    med kaprissmör, rödvinssås samt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Steamed cauliflower
    serveras med potatisgratäng, haricot verts, bacon och kryddsmör
  • Dagens grönt: Ångad blomkål
    serveras med linser, rostad potatis, picklad blomkål, dill och ostsås
  • Stångs Wallenbergare
    serveras med potatispuré, lingon, ärter och skirat smör
  • Räksallad
    med pasta, dillpesto, chiligurka, tomat, örter och aioli
  • Veckans dessert
    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Lågtempererad flankstek
    serveras med stekt potatis, bbq-bearnaise och saffranspicklad lök
  • Fiskknyte
    foliebakad lax med rotselleri, morötter, fänkål, citron och smör serveras med potatis
  • Kantarellrisotto
    krämigt avorioris med kantareller och västerbottenost toppad med rårörda lingon
  • Varmrökt lax
    serveras med dill- och romsås, pressgurka och kokt potatis
  • Nykokta svenska blåmusslor
    med chili, vitlök och persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd
  • Caesarsallad
    cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby, caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan
  • Tails sallad
    räksallad med ägg, syrad lök och limeaioli

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter
    bakade på kulturspanmål
  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar
    som bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri
  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor.
    Veganskt-, glutenfritt- & laktosfritt alternativ finns alltid.
  • Hantverksmässigt specialkaffe
    Rostat i Linköping
  • Te, varm choklad & chai. Även kalla drycker.
Friday, September 29