Lunch menu

Tuesday, 29 April

Brödernas kök

  • Burritobowl

    Ris, kycklingfajitas, mangosalsa och yoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Raggmunk

    med svenskt stekt fläsk & lingon

  • Svenskt stekt fläsk

    med löksås & kokt potatis

  • Krämig fläskfilépasta

    med soltorkade tomater,
 spenat, chili-flakes, purjolök & vitlök,
 samt toppad med grana padano

  • Egenpanerad torskfilé

    med
 västkustsås, serveras med
 kokt potatis & citron

  • Poke Bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Raggmunk

    med stekt fläsk & lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås & kokt potatis

  • Chili con carne av högrev

    med ris, tortilla, nachos & vitlökssås

  • Veg: Raggmunk

    med lingonkeso

  • Veg: Chili med quornfärs

    samt ris, tortilla, nachos & vitlökssås

  • Räkpasta

    med kräftstjärtar i vitvinssås

  • Kycklingwok

    "Paneng" med röd curry & cocosmjölk

  • Ost-& skinksallad

    med pasta & tapenad

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Huset fläskschnitzel

    med smörstekt potatis och bearnaisesås/ champinjonsås

  • Stekt rödingfilé

    med färska grönsaker och romsås.

  • Kycklingspett

    med smör stekt potatis och champinjonsås

  • Veckans sallad: kebabsallad
  • Dagens pizza: Parma bianca

    creme fraiche, mozzarella, chevreost, valnötter, honung, parmesan, lufttorkad skinka,ruccola

Pinoccio

  • Husets raggmunk

    med stekt fläsk samt lingon

  • Friterad fiskfilé (pangasius)

    med pommes och skagenröra

  • Pizza

    Våra ordinarie pizzor ingår

Universitetsklubben

  • Nattbakad fläskkarré

    serveras med rostad potatis, äpplemos samt rosépepparsås

  • Krämig svamppasta

Stångs Mjärdevi

  • DAGENS RÄTT: Lax- och skaldjursfylld flundra

    potatis, fänkål, citron, dill, skaldjurssås

  • DAGENS GRÖNT: Sesamsrostad broccoli

    stekt ris, böngroddar, kålsallad, chilimajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    potatis- och palsternackspuré, lingon, ärter, skirat smör

  • VECKANS SALLAD: Räksallad

    romansallad, tomater, picklad lök, prästost, piccolinogurka, ärtskott, krutonger, vitlökskräm

  • VECKANS DESSERT: Prinsesstårta i glas

    sockerkaka, vaniljkräm, hallon från skedevi, marsipan

Pegs & Tails

  • Krämig carbonara

    Serveras med färsk tagliatelle samt äggula & nyriven parmesan

  • Helstekt benfri kotlett från Dalsjöfors

    Serveras med svampsås samt rostad potatis

  • Veckans fisk: Sesamstekt lax

    Serveras med asiatiskt nudelsallad samt teriyakimajo

  • Veckans green: Pinsa

    med chevré & oliver

  • Varmrökt lax smaksatt med chili&lime

    Serveras med romsås och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker samt nykokt ägg från Ås-gård

Tuesday, April 29