Lunch menu

Friday, 26 April

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

Restaurang Chili & Lime

  • 1. grillad svensk rostbiff med rödvinssås

    serveras med lättfrästa haricots verts, rostad lök & potatisgratäng

  • 2. ugnsgrillad laxfilé med västkustsås

    räkor & rom, serveras med lättfrästa haricots verts & kokt potatis

  • 3. POKE BOWL - vietnamesisk eller japansk
  • 4. Asiatisk lunchbuffé
  • 5. INDISK: chicken korma med cashewnötter

    VEGAN: dal palak

  • 6. VEGETARISKT

    1: wokade grönsaker med cashewnötter 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • 7. GRILL

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans burgare av högrev

    med bröd, pommes, coleslaw, saltgurka, picklad rödlök & tillbehör

  • Viltskavsgryta

    med kantareller, champinjoner & smålök serveras med ris & gelé

  • Veg: Rödbetsburgare

    med chevre samt bröd, pommes, coleslaw, saltgurka, picklad rödlök & tillbehör

  • Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
  • Wok: Kyckling

    med cocosmjölk, peppar & chili

  • Sallad: Kyckling med bacon
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

  • Vi bjuder på glass!

La Fontana

  • La fontana special grill buffé

    Entrecoté, kycklingspett och korv med pommes och klyftpotatis, olika såser

  • Dagens pizza: Nerso

    oxfilé, champinjoner, färsk vitlök, körsbärstomater, mozzarella och ruccola

Pinoccio

  • 1. kålpudding med kokt potatis, brunsås och lingon
  • 2. kyckling pasta med champinjoner

    currysås och tagliatelle

Universitetsklubben

  • Vegetarisk pasta Bolognese på sojafärs

    med riven vegansk mozzarella

  • Gratinerad kassler

    med ost och broccoli serveras med potatisgratäng

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: ostpanerad kyckling

    lökris, fänkålssallad, tomatsås

  • Dagens grönt: saltbakad rotselleri

    linsragu, svamp, hasselnötter, ramslökspesto

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: kräftsallad

    pasta, tomater, snacksgurka från Varv, kavring, kräm på Boxholms chiliost

  • Veckans dessert: chokladmousse

Pegs & Tails

  • Äppelbakad krispig svensk rapsgrissida

    Serveras med jordärtskockspuré, rödvinssås samt rotfruktschips

  • Veckans fisk Halstrad färsk fjällröding

    Serveras med kokt potatis, sanderfjordsås & sockerärtor

  • Veckans green Primörrisotto

    Avorioris med vårprimörer, grönsaksbuljong, en klick smör & kärlek serveras med nyriven parmesan

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, nobissås & fänkålspicklad gurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Ägg från Ås gård - syrad rödlök samt mangoraja

  • Nykokta svenska blåmusslor

    Vinkokt buljong med vitlök, chili & persilja serveras med vitlöksbröd

Natural kaffebar

  • Matiga surdegsfrallor och baguetter

    Bakade på kulturspannmål

  • Dagsfärska kanel- och kardemummabullar

    Bakas med smör på Simons Rosteri & Bageri

  • Mindre utbud av hembakt fika och kakor

    Veganskt-, glutenfritt- och laktosfritt alternativ finns alltid

  • Hantverksmässigt specialkaffe

    Rostat i Linköping

  • Te, varm choklad och chai. Även kalla drycker.
Friday, April 26