Final application date

13 May, 2022

Company

Element

Contact

Mårten Jonsson

073-418 90 86

Element söker nu en Materialingenjör till teknikområdet Ytteknik där vi på Element stöttar industriföretag med höga krav på sina ytbehandlade och målade produkter med allt från kravspecifikationer till provning och kvalitetskontroll för att säkerställa rätt ytskikt för ändamålet.

Vi erbjuder möjlighet till ett arbete där du kan arbeta med utrednings- och provningsuppdrag inom organisk och/eller oorganisk ytteknik, och utvecklas tillsammans med många erfarna och kompetenta kollegor inom ditt eget och andra teknikområden. Du kommer att få jobba med varierande och utmanande uppdrag och få möjlighet att kompetensutvecklas inom materialområdet.

Vi erbjuder spännande uppdrag för dig som har erfarenhet inom området ytteknik, organisk och/eller oorganisk, och vill fortsätta utvecklas som materialingenjör inom detta område.

Arbetsuppgifter:

  • inom området Ytteknik, hjälpa våra kunder med allmän rådgivning och problemlösning inom området
  • assistera kunden med kravställning på processer och metoder såväl internt som hos dess underleverantörer
  • utforma och sammanhålla projekt för provning av processer och metoder som återfinns i flera faser av en produkts livscykel; utveckling, förproduktion och produktion
  • eventuellt hålla utbildningar inom området
  • Arbetet innebär nära kontakter med kunder, spännande teknikutmaningar och möjlighet till utveckling

Kvalifikationer:

  • Högskoleutbildning med inriktning ytteknik/materialteknik
  • relevant arbetslivserfarenhet inklusive någon form av lab-vana
  • du är utåtriktad, initiativrik, metodisk, tillförlitlig och nyfiken
  • goda kunskaper i svenska och engelska (muntligt och skriftligt)
  • tidigare erfarenhet inom konsultbranschen är meriterande

Intresserad och vill veta mer, kontakta Line Manager Mårten Jonsson 073-418 90 86 eller HR Kristina Wiberg, 070 575 6006.

Om företaget

Element är ett av de snabbast växande test-, kalibrering – och certifieringsföretagen i världen. Globalt har vi mer än 6500 briljanta kollegor i 200 städer och i 30 länder. Tillsammans delar vi ett ambitiöst syfte att ”Göra morgondagen säkrare än idag”.

Där bristfällighet inte är ett alternativ hjälper vi kunderna att se till att deras produkter, material, processer och tjänster är säkra, kompatibla och ändamålsenliga. Från tidig forskning och utveckling, genom komplexa godkännandeflöden och fram till produktion, stödjer våra forskare, ingenjörer och tekniker våra kunder för att uppnå säkerhet, produktkvalitet, hållbara resultat och marknadsandelar.

Vi är stolta över vår globala räckvidd, men du kommer även märka av den familjära känslan av att vara en del av ett mindre företag på Element. Vi ger dig möjlighet att ta ansvar för din karriär och belönas med utveckling.

Företag över hela världen är beroende av vår kompetens, uppmärksamhet på detaljer och den absoluta noggrannheten som finns i vårt arbete. Den roll vi har i att skapa en säkrare värld är mycket större än ett enskild företag.