Final application date

13 May, 2022

Company

Element

Contact

Ulrika Conte

0734 18 90 02

Element söker Laboratorietekniker. 

Till vårt labb för Driv- och smörjmedel vid vår enhet i Malmslätt i Linköping behöver vi nu förstärkning. Vi erbjuder dig ett brett och utvecklande uppdrag i ett företag som befinner sig i en intressant utvecklingsfas där vi ger dig möjligheter att växa.

Arbetsuppgifterna är omväxlande så du ska trivas med att arbete både i grupp men även ta ansvar för dina egna uppdrag. Vill du jobba målinriktat och produktionsorienterat samt har sinne för detaljer och inser vikten av noggrannhet i ditt arbete, då är det här jobbet för dig.

Vi är idag cirka 20 personer på avdelningen FLT (Fuel and Lubricant Testing). Labbet hanterar cirka 10 000 oljeprover per år. Proverna kommer i huvudsak från flertal större verksamheter/företag, men även mindre företag finns bland våra kunder. Tjänsten är huvudsakligen av laborativ / praktisk karaktär.

Arbetsuppgifter

  • registrera prov inför analys
  • laborativa moment (provberedning och kemiska analyser) av rutinkaraktär utifrån utarbetade arbetsinstruktioner
  • utvärdering, sammanställning och rapportering av resultat
  • omhänderta och sortera prov inför sluthantering
  • vi är godkända enligt ISO 17025 för flertal metoder och arbetar med ständiga förbättringar

Kvalifikationer

  • vi tror att du har en gymnasial bakgrund inom naturvetenskap eller motsvarande
  • tidigare arbetserfarenhet och / eller eftergymnasial utbildning inom området är meriterande
  • god datorvana är ett måste
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Låter tjänsten intressant och du vill veta mer? Kontakta Ulrika Conte, Operations Manager, tfn 0734 18 90 02 eller HR Kristina Wiberg, 0705 75 60 06.

Om företaget

Element är ett av de snabbast växande test-, kalibrering – och certifieringsföretagen i världen. Globalt har vi mer än 6500 briljanta kollegor i 200 städer och i 30 länder. Tillsammans delar vi ett ambitiöst syfte att ”Göra morgondagen säkrare än idag”.

Där bristfällighet inte är ett alternativ hjälper vi kunderna att se till att deras produkter, material, processer och tjänster är säkra, kompatibla och ändamålsenliga. Från tidig forskning och utveckling, genom komplexa godkännandeflöden och fram till produktion, stödjer våra forskare, ingenjörer och tekniker våra kunder för att uppnå säkerhet, produktkvalitet, hållbara resultat och marknadsandelar.

Vi är stolta över vår globala räckvidd, men du kommer även märka av den familjära känslan av att vara en del av ett mindre företag på Element. Vi ger dig möjlighet att ta ansvar för din karriär och belönas med utveckling.

Företag över hela världen är beroende av vår kompetens, uppmärksamhet på detaljer och den absoluta noggrannheten som finns i vårt arbete. Den roll vi har i att skapa en säkrare värld är mycket större än ett enskild företag.