Final application date

1 May, 2024

Company

UMS Skeldar

UMS Skeldar utvecklar, producerar, opererar och säljer obemannade luftfartygssystem i syfte att understödja militära och civila operationer. UMS Skeldar karakteriseras av en dynamisk och agil arbetsmiljö med entreprenörsanda där du har möjligheten att vara med och påverka samt lämna ett avtryck inom vår organisation med snabba reaktionstider och högt engagemang.

 

Den flygoperativa avdelning består för närvarande av ca 28 anställda där befattningarna varierar mellan ledare, planerare, tekniker, piloter och flygprovsingenjörer. Flygavdelningen har ett högt tempo och vardagen präglas av lagarbete och problemlösning i en dynamisk arbetsmiljö som växlar mellan Linköping och de olika anläggningarna där vi genomför flyguppdrag.

Tjänsten kommer att inledas med en gedigen utbildning med fokus på processer, systemförståelse samt grundläggande operativ förståelse som leder mot fjärrpilot och som sedan utvecklas vidare till flygprovsingenjör. I takt med att du blir mer och mer självgående erbjuds du möjlighet att ta ett större ansvar och på sikt planera och genomföra egna flygprov samt dokumentera och färdigställa provrapporter.

Förutom att agera som fjärrpilot och flygprovsingenjör med spetskompetens på Skeldar V-200 innefattar rollen även:

 • utforma lämpliga provprogram tillsammans med utvecklingsavdelningen
 • delta i och genomföra mark- och flygprov
 • delta i och genomföra operativa flygningar och demonstrationer
 • dokumentera, granska och utvärdera de genomförda flygproven
 • genomföra avancerad felsökning

På UMS Skeldar bjuder varje dag på nya utmaningar och tjänsten som flygprovingenjör innebär resor både inrikes och utrikes. Här får du en unik möjlighet att bli en del av ett seniort team med hög arbetsmotivation och samtidigt vara med och utveckla framtidens obemannade luftfartygssystem.

Intresserad? Ansök idag!

top-banner-jpbs-007.jpg

Är du den vi söker?

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och för att du ska trivas så bra som möjligt söker vi dig som är lösningsorienterad och självgående. Du har förmågan att samarbeta och är kommunikativ. Du är prestigelös och tar ansvar för tilldelade uppgifter och löser dessa efter bästa förmåga. Rollen passar dig som har en hög teknisk förståelse och har ett tekniskt intresse.

För att lyckas i denna roll ser vi att du har en eftergymnasial teknisk utbildning eller arbetslivserfarenhet av provverksamhet från flygutprovning eller liknade typ av verksamhet. Arbetslivserfarenhet inom flyg och/eller försvarsindustrin är meriterande. Om du har flygcertifikat för bemannade eller obemannade luftfartyg är det också meriterande.

Tjänsten kräver både svenska och engelska i tal och skrift. Ett körkort i kategori B krävs. BE- och C/C1-körkort är meriterande.

Vi erbjuder:

 • En unik möjlighet att vara en del av ett snabbväxande företag.
 • En dynamisk arbetsplats där ingen dag är den andra lik.
 • En högteknologisk produkt som just nu ligger i framkant på marknaden.
 • En familjär arbetskultur som präglas av samarbetsanda och stort engagemang.

Ytterligare information:

 • Arbetsplats: Linköping.
 • Resor: Förekommer ofta, både inrikes och utrikes.
 • Tjänstgöringstid: Heltid.
 • Tillträde: Omgående med hänsyn till uppsägningstid.

För anställning inom UMS Skeldar krävs att du är godkänd enligt säkerhetsskyddslagen. För vissa roller med vissa säkerhetskänsliga aktiviteter kan det krävas visst medborgarskap.

Vi handlägger ansökningar löpande. Vi ser fram emot din ansökan!

Nyckelord: Flygprovsingenjör, Testingenjör, Verifieringsingenjör, Testare, Ingenjör, Flyg, Helikopter, Helikoptrar.

event-04.jpg