Genom IndX2020 har 10 startup-bolag fått möjlighet att jobba i en öppen innovationsprocess tillsammans med fyra av Östergötlands största industriföretag; Väderstad, Toyota Material Handling, Saab Aeronautics och Siemens Energy. Resultatet – fem finansierade förstudieprojekt med fem startup-företag som utvecklar spännande lösningar för framtidens industri. Sammanhållande för processen är Linköping Science Park.

– Det är oerhört roligt att se vilken nytta detta projekt skapat, berättar Inger Stern, projektledare för IndX2020. För startupbolagen har processen inte bara genererat fem finansierade förstudieprojekt, utan också stora och breda kontaktytor in på fyra globala industriföretag. Flera bolag har beskrivit att de fått bra input för att vidareutveckla sina produkter och tjänster efter verkliga behov.

Inger Stern
Inger Stern

– För storbolagen är det värdefullt att få lära känna en bredare grupp av startups som verkar inom smart industri, och som kan bidra till att stärka konkurrenskraften genom att tillföra nya lösningar på befintliga problem. En win-win så att säga, och jag tror att detta projekt har varit lite extra uppskattat i pandemi-tider, avslutar Inger.