Innovationsveckan är snart här och det är dags att dyka in i en vecka fylld med spännande evenemang och möjligheter att utforska det senaste inom innovation och teknologi.

Linköping Science Park är stolta över att vara en del av detta initiativ och genomför flera intressanta evenemang under veckan som omfattar allt från digitalisering inom lantbruket till framtidens industriella metaverse och användningen av AI i vården. Det kommer också att vara en möjlighet att utforska IoT (Internet of Things) och dess relevans för vår framtid.
Här är en översikt över de händelser som Linköping Science Park kommer att vara med och arrangera:

Måndag 6 november: Säker Digitalisering inom Lantbruket, Vreta Kluster

Den tekniska utvecklingen och den exponentiella tillväxt av teknik som används inom lantbrukssektorn har medför flertalet nya möjligheter som revolutionerar lantbruket. Med ny teknik ökar även sårbarheten, och allt fler börjar fundera över hur säker och robust den nya tekniken är. Eftersom jordbruket är en strategisk sektor i samhället kan det i en krissituation tänkas bli utsatt för hot, och det kan dessutom vara bra att fundera på vilken data man klarar sig utan om den av någon anledning skulle försvinna.

I detta seminarium vill vi bidra till att identifiera både sårbarheter och möjliga åtgärder för en ökad robusthet i lantbrukets livsmedelsproduktion.  Vi riktar oss till lantbrukare, teknikföretag, forskare och innovationsaktörer, och vill bidra till utbyte av kunskap och erfarenheter, identifiera forsknings- och utvecklingsbehov, samt skapa affärsmöjligheter. Ett av målen med dagen är att bilda ett nätverk av intresserade inom Cyberly, för att jobba vidare med dessa frågor.

Tisdag 7 november: Visual Sweden – Industrial Metaverse, Linköping

Join us for a transformative journey into the Industrial Metaverse. Discover its foundations, collaborative power, and the future of XR Displays. Learn how 5G enables this new frontier, and get practical insights on starting your Metaverse journey. Don’t miss this opportunity to shape the future.

During East Sweden Innovation Week, Visual Sweden partners up with Nagarro, Linköping University and Around the Corner to offer you a unique opportunity to learn and workshop about the possibilities of Metaverse!

Tisdag 7 november: IndX Demo Day

Presentationer av demo och Proof of Concepts (PoCs) som har genomförts under det gångna året, faciliterat genom IndX. Slutet event för IndX-bolag och andra inbjudna.

Onsdag 8 november: Scaleup Day, Linköping

Att driva ett Scaleup-bolag är att driva en förändringsresa. Nya utmaningar och behov av förändring gläntar runt varje hörn och med det också nya möjligheter, både för bolaget i stort och för dig som grundare men även för dig som medarbetare som ges möjlighet att kliva på en “karriärrulltrappa”.

Temat för årets event är “Anpassa din affärsmodell till internationella marknader”.

Vi planerar för en mixad eftermiddag med intressanta inslag från både akademi och bolag. För de som har möjlighet fortsätter vi med AW på DoSpace LINK där vi bjuder på mingelmat och dryck. Varmt välkommen!

Onsdag 8 november: Nytta med tillämpad AI i vården, Linköping

Vi fokuserar på hur AI används i vården och utforskar befintliga tillämpningar inom områden som mammografi och sårbehandling, samt framtida möjligheter. Håkan Gustafsson och Oscar Larsson delar insikter om AI:s nytta inom hälsosektorn. Sedan hör vi Karl Lindborg från Seber Medical prata om AI inom sårbehandling och Maria Lerm från PredictMe diskutera AI inom datadriven vård och medicinutveckling. Programmet avslutas med en lunch och en paneldiskussion om precisionshälsa.

Onsdag 8 november: IoT World – Afternoon Io(Tea), Linköping

Lär dig mer om etik, 5G och uppkopplade system tillsammans med Tre Sverige, RISE och Linköpings universitet och med tre -fika från natural.kaffebar.

Onsdag 8 november: Innovationsmässa för Hälsa och Sjukvård, Linköping

Träffa innovatörer, företag och verksamheter som utvecklar nya lösningar utifrån sjukvårdens behov. Prova och upplev deras innovationer på plats. Arrangeras av Region Östergötland, IoT World, Test och innovation, East Sweden Medtech och Institutionen för medicinsk teknik, LiU

Torsdag 9 november: Innovation Day, Norrköping

Årets Innovation Day den 9 november fokuserar på “Tillämpad AI” och tar upp hur vi kan använda AI för att arbeta smartare. Här diskuteras även potentiella fallgropar. AI har redan en betydande påverkan i våra liv, och det kommer bara att öka. Dagen kommer att inledas med en reflektion om AI:s möjligheter av professor Anders Ynnerman.

En av huvudtalarna är Amer Mohammed, digital AI-expert, som kommer att tala om hur företag kan använda AI för att effektivisera och automatisera sina processer.

Hanna Gerdes, människorättsjurist och författare, kommer att utforska frågan om inkludering och exkludering i en digitaliserad värld och hur AI kan vara en del av lösningen.

Dagen avslutas med en paneldiskussion om hur företag och organisationer arbetar med AI.

Innovation Day äger rum den 9 november mellan kl. 9:00 och 13:00 och hålls på engelska.

Torsdag 9 november: Fireside & Mingle With Doanna Neville (på engelska), Norrköping

Equal Play och East Sweden Tech Women bjuder in alla spelintresserade till en Fireside (panelsamtal) med Doanna Neville, exekutiv producent på Star Stable. Det kommer snackas spelutveckling med temat ‘Getting in – from perspectives as an Artist, Designer, Producer’.

Eventet äger rum mellan kl 17:00-19:00 och vi bjuder på något gott att äta! Låt dig inspireras och nätverka och lär dig mer om spelutveckling!

Fredag 10 november: Retail Tech Day, Norrköping

Med detta event siktar vi på att samla aktörer som jobbar med att utveckla nya tekniska lösningar och för att tillgängliggöra kunskap om varandras verksamhet för framtida samarbeten.

Så boka in datumen och se fram emot en inspirerande vecka där du kan utforska de senaste innovationerna och teknologiska framstegen tillsammans med Linköping Science Park.