Note: the date for this event has passed. Please contact the event organizator or info@linkopingsciencepark.se if you have any questions.

Lecture

Ny teknik för ett tryggare Linköping

  • 22 September, 10:30-12:30
  • Stångebrosalen, Gamla Tanneforsvägen 92, 582 54 Linköping
Sign up is closed

Linköpings kommun tar trygghetsfrågan på allvar och satsar på att bygga upp kompetens om hur ny teknik kan användas för att skapa ökad säkerhet och trygghet, bland annat genom att etablera projektet Testarena Trygghetsskapande Teknologier.

Projektet har nu passerat sin första milstolpe och fredagen den 22 september klockan 10.30-12.30 (drop in från kl 10) vill vi välkomna dig att informeras och inspireras om…

…olika metoder för att identifiera samhällsproblem som ger upphov till otrygghet. Vi gräver djupt i olika perspektiv med hjälp av kvalitativa undersökningsmetoder och olika datakällor. Vi tror att metodiken är överförbar till annan samhällsutveckling.

…hur vi inkluderar utsatta grupper.

…olika metoder för att åskådliggöra och förstå komplexa datamängder med hjälp av verktyg för visualisering av data.

…hur teknisk omvärldsanalys kan identifiera teknik som kan tillgodose behovet av hållbara lösningar för säkerhet och trygghet i publika miljöer.

…Testarena Trygghetsskapande Teknologier och vad du kan bidra med.

 

Vi ses på plats i Link Business Center. Ej hybridevent.

Under dagen kommer vi få lyssna på:

Anders Fernemark, Säkerhetschef

Linköpings kommun

Solith af Malmborg, Tjänstedesigner

Usify

Kristin Nenzén, Medgrundare

Action for Society

Tomas Westlund, Projektledare

RISE

Joakim Falkäng, Processledare

Linköping Science Park

Om Testarena Trygghetskapande Teknologier

Ny teknik kan användas för att öka tryggheten i samhället. Kombinationer av rörelsesensorer, ljud- och ljussensorer eller öppna datakällor kan skapa helt nya lösningar som vi idag inte känner till. Linköping Science Park och Linköpings kommun arbetar med att etablera en testarena för trygghetsskapande teknologier. Det kommer ge oss möjlighet att testa ny teknik för att lära om vad som fungerar och hur teknik kan användas som inte inkräktar på den personliga integriteten. Projektet bedrivs i samarbete med Vinnova och IoT Sverige.

Fortsätt läsa mer här.