Linköping Science Park höll nyligen sitt årliga Science Park Update, där innovativa startups, växande scaleups, innovationssatsningar och politik fick presenteras och ta plats. 

Niklas Borg, Kommunalråd, förste vice ordförande i kommunstyrelsen, gruppledare (M) inledde dagen med att diskutera den nya politiska agendan och styret i Linköping samt de ambitioner och satsningar som finns.

Niklas Borg, Kommunalråd, förste vice ordförande i kommunstyrelsen, gruppledare (M)

Louise Felldin

Louise Felldin, Näringslivsdirektör Linköpings Kommun

Louise Felldin, näringslivsdirektör i Linköpings kommun, tog vid genom att förklara hur Linköping står sig starkt inom techsektorn i jämförelse med andra städer. Enligt en undersökning placerar sig Linköping på topp i utvecklingen av teknikbranschen, med över 13 000 personer anställda inom sektorn – och då är inte Saab inräknat.

På scen fick även startup-företagen Liopep, SeaPattern och ArgusEye möjlighet att berätta om sig själva lite mer. Liopep fick till och med hela publiken att sträcka på sig när de presenterade sitt sociala pausprogram som genom gamification ska få fler att ta regelbundna pauser i arbetet för att förhindra arbetsskador.

Alla fick sträcka på benen när Aseel Berglund pitchade Liopep.

Från vänster: Erik Martinsson från Argus Eye, Aseel Berglund från Liopep och Anders Brodin, SeaPattern.

Vi fick även ta del av Oscar Groppfelt och Fredrik Carlén, Forefront, som är två av deltagarna i Linköping Science Parks omvända mentorsskapsprogram, Reversed Mentorship Program där en student får vara mentor åt en företagsledare. 

“Jag ser detta som en chans att få ta del av hur man marknadsför och når ut till studenterna och lära mig mer om vad som är viktigt för dagens unga. Vad är ambitionerna och vad förväntar de sig?” berättade Fredrik.

Oscar Groppfelt, mentor tillsammans med adept Fredrik Carlén från Forefront.

Med på scen fanns även Anne Kihlgren, grundare av Dynamic Code som berättade om företagets resa och boomen som slog till när pandemin kom och gav en rejäl skjuts för företagets covid-19 tester, vilket resulterade i att deras omsättning steg med 1500 procent på ett år.

Anne Kihlgren, grundare Dynamic Code.

Anne Kihlgren, grundare Dynamic Code.

Dagen avrundades med att hedersgäst Stefan Löfven (som dagen till ära var prao-elev hos Lena Miranda) fick delge sina tankar och reflektioner från dagen. Med sin nya titel som ordförande för Europeiska socialdemokratiska partiet och ordförande för Stockholms internationella fredsforskningsinstitut (SIPRI) ser han potential för utveckling och nya jobb i Östergötland och var imponerad över det han hört under dagen. Det finns en stark tilltro för utvecklingen i Linköping och han lyfte även det omvända mentorsskapsprogrammet som en av alla lärdomar från dagens diskussioner.

Stefan Löfven

Stefan Löfven ser stark tilltro till utvecklingen i Östergötland.

Stefan Löfven och delar ur teamet på Linköping Science Park.

Stefan Löfven och delar ur teamet på Linköping Science Park.