Linköping Science Park har undersökt via en undersökning hur respondenterna ställer sig till distansarbete i samband med COVID-19. 

“Det är spännande att se hur människor ställer sig till distansarbete i en situation som denna, när distansarbetet inte är självvalt längre. Och att de flesta vill ha mer möjlighet till distansarbete när allt går tillbaka till det normala. Men även om teknologin fungerar bra så uttrycker samtidigt många att det finns ett stort behov att träffas fysisk.” säger Daniel Kullgard, projektledare på Linköping Science Park.

“Det är också imponerande vilket stort ansvar företag och medarbetare har tagit, genom att bara på några dagar har lyckats med sin omställning. Det tog bara några dagar för bolagen att ställa om till distansarbete när Folkhälsomyndigheten kom  med sina rekommendationer.” fortsätter Daniel.

I undersökningen svarade 542 respondenter mellan 18-64 år. Majoriteten av respondenterna saknar de sociala aspekterna av att jobba på plats, men också själva miljöombytet som kontoret innebär. Distansarbetet beskrivs som effektivt och digitalt men ensamt och tråkigt. 

Den sammanställda undersökningen finns att läsa och använda för alla.