Lunch menu

Wednesday, 3 September

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, sojamarinerad kyckling, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Baconfylld svensk färsbiff

    med gräddsås & lingon,
serveras med inlagd gurka & färskpotatis

  • Paella med räkor & kyckling

    serveras
med aioli & citron

  • Egenpanerad flundra

    med
dansk remouladsås, serveras
med färskpotatis & citron

  • Poké bowl
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Veg: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Wallenbergare

    med potatismos, gräddsås, lingon & ärtor

  • Pulled pork

    med pitabröd, friterad klyftpotatis, BBQ-sås, aioli & colelsaw

  • Veg: Fetagratinerad zucchini

    med potatismos

  • Pasta: med salsiccia

    sambal oelek, grädde & vitlök

  • Wok: Kyckling

    med vitlök, chili & thai basilika

  • Sallad: Kyckling

    med bacon & riven parmesan

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Vi tänder grillen! La Fontana special grill buffé

    Grillad fläskkotlett, kycklinglårfilé och lammspett med ugnsbakad potatis och klyftpotatis

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: Vega Bianca

    créme fraiche, mozzarella, valnötter, färsk champinjoner, paprika, oliver, honung, parmesan, ruccola

Pinoccio

  • Fläskkotlettschnitzel

    serveras med stekt potatis och bearnaise sås

  • Pasta Bolognas (nötkött)

    med riven ost

Universitetsklubben

  • Tagliatelle

    serveras med sojafärssås

  • Viltskavsgryta

    med svamp serveras med potatispuré samt rårörda lingon

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    potatis, sockerärtor, vaxbönor, svampsås

  • Dagens grönt: Bakade betor från Hermelins

    quinoa, vita bönor, machesallad, getaostkräm

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kräftsallad

    pasta,chilirostad morot, västerbottensost, picklad gurka, kavring, krondillsmajonnäs

  • Veckans dessert: Rabarberkompott

    havresmulor, färskost

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Lasagne

    Med nyriven parmesan

  • Dagens 2: Mankans Raggmunk

    Med stekt fläsk & lingongrädde

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

  • Grekisk sallad

    Med Halkidiki-Oliver, rödlök, fetaost samt vinägrett

  • Nystekt strömming

    Serveras med skirat krondillssmör samt kokt potatis

Wednesday, September 3