Lunch menu

Thursday, 24 October

Brödernas kök

  • Halloumibowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat- och löksallad och tzatziki

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Pulled pork eller falafel


    Med coleslaw och ugnsrostad klyftpotatis

  • Mustig ungersk gulaschsoppa

    Toppad med
creme fraiche, samt drottningpaj
med vaniljsås

  • Krispig laxfilé (panko, citron, vitlök)

    Med dill-majonnäs, serveras med ugnsrostad
klyftpotatis eller kokt potatis

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, samt vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa med fläsk

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Gulaschsoppa

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Grillad kycklingfilé

    med tzatziki, rödvinssås och råstekt potatis

  • Veg: Ärtsoppa

    samt pannkakor med sylt och grädde

  • Salsicciapasta

    grädde, sambal oelek, papika och vitlök

  • Fläskfiléwok

    med jordnötssås

  • Sallad: Strimlad lönnebergaskinka

    matvete & fetaost

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Grillad kycklinglårfilé

    med ugnsbakad potatis och vitlökssås

  • Huset köttbullar

    med potatismos, gräddsås och lingonsylt

  • Panerad rödspätta

    med kokt potatis och remouladsås

  • Veckans sallad: Falafel Sallad
  • Dagens pizza: La mafia

    champinjoner, oliver, salami, mozzarellaost och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Kålpudding

    med kokt potatis, brunsås, inlagd gurka

  • Smörstekt fiskfilé (panerad)

    kokt potatis samt dillsås

Universitetsklubben

  • Vårrullar serveras

    med ris och sweetchili

  • Skånsk kalops

    serveras med kokt potatis och rödbetor

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Lax- och skaldjursfylld flundra

    potatispuré, vaxbönor, citron, dill, sandefjordssås

  • Dagens grönt: Raggmunk

    grönkål, äpple, spetskål, svamp, lingon, brynt smör

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Kycklingsallad

    pasta, grönkål, bakade tomater, brödkrisp, picklade gulbetor, pestokräm

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Pannbiff

    Serveras med stekt potatis och karamelliserad lök

  • Stekt strömming

    Serveras med potatispuré, skirat smör och rårörda lingon

  • Pinsa med trattkantareller

    Toppad med Västerbottenost

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med syrad rödlök och ägg från Ås-gård

Thursday, October 24