Lunch menu

Wednesday, 25 September

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Wallenbergare (kalvfärs)

    med gräddsås och lingon, serveras med gröna ärtor och potatismos eller kokt potatis

  • Grillad nötchorizo

    med gurk-majonnäs, serveras med potatismos

  • Stekt panerad torskfilé

    med skagensås,
serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Vegetariskt: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Vegetariskt: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle och jordnötssås

  • Grill: kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

  • Asiatisk lunchbuffé

Restaurang Husman

  • Helstekt oxfilé

    med potatisgratäng och madeirasås

  • Korvstroganoff

    med ris

  • Veg: Feta-och bönfylld paprika

    med potatisgratäng

  • Pasta med kyckling

    sambal oelek, grädde, paprika och vitlök

  • Kycklingwok

    med thaibasilika och färsk ingefära

  • Räksallad

    med fetaost, ägghalva & citron

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik och Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special grill buffé

    Entrécote, kycklingspett och lax med ugnsbakad potatis

  • Veckans sallad: Falafelsallad
  • Dagens pizza: La fontana Pizza

    Fetaost, champinjoner, kronärtskocka, färska paprika, färsk vitlök, tomater, mozzarella, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Kycklinggryta med grönsaker

    serveras med ris

  • Pasta carbonara

    med bacon och riven ost

Universitetsklubben

  • Mangochutney och currybakad blomkål

    serveras med bulgur

  • Kålpudding

    serveras med kokt potatis, gräddsås och rårörda lingon

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    stekt potatis, vispat kryddsmör, rödvinssky (G) (L)

  • Dagens grönt: Pestobakad spetskål

    matvete, skogschampinjoner, purjolökskräm (G) (L)

  • Stångs Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör (L) (G)

  • Veckans sallad: Betsallad

    rostade betor, picklade gulbetor, tomater, rödlök, valnötter, smulad getost från Löt, aioli (N)

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm (G) (L)

Pegs & Tails

  • Biffstroganoff

    Serveras med ris

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dill- & romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med syrad rödlök och ägg från Ås-gård

  • Stekt strömming

    Serveras med vispat brynt smör och rårörda lingon

  • Pinsa Bianco

    Med västerbottenost och Sturefors kantareller

Wednesday, September 25