Lunch menu

Wednesday, 21 August

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Wallenbergare (kalvfärs)

    Med gräddsås, lingon, gröna ärtor och potatismos eller kokt potatis

  • Fiskgratäng italiano

    Serveras med gröna ärtor och potatismos eller kokt potatis

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Veg: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Veg: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, samt vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Viltwallenbergare

    På dovhjort och vildsvin från Åtvidaberg. Serveras med potatismos, ärtor, lingon och gräddsås

  • Ugnsgratinerad falukorv

    Med senap, lök, ost samt potatismos

  • Veg: Pan Pizza "Vegetaria"

    Med feta- och quinoasallad

  • Kycklingpasta

    Med grädde, sambal oelek och paprika

  • Fläskfiléwok

    med chili, vitlök och sesam

  • Räksallad

    Med varmrökt lax, matvete, ägghalva och lime

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik och Kebabsallad

La Fontana

  • Kalvfärs

    Med ugnsbakad potatis, gräddsås, lingonsylt och gröna ärtor

  • Bräserad högrev

    Med ugnsbakad potatis och rödvinssås

  • Fish & chips

    Med skagenröra

  • Veckans sallad: Gyrossallad
  • Dagens pizza: Bresaola

    Soltorkade tomater, bresaola, valnötter, mozzarellaost och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Panerad schnitzel

    Med stekt potatis och bearnaise

  • Pasta Carbonara

    Med bacon och riven ost

Universitetsklubben

  • Kikärt och morotsbiff

    Serveras med klyftpotatis och örtcreme

  • Helstekt fläskkarré

    Serveras med klyftpotatis och BBQ-sås

Stångs Mjärdevi

  • Fläskschnitzel från Skänninge

    Med ljummen potatissallad samt dragon- och citronmajonnäs

  • Sojabakad blomkål

    Med glasnudelsallad, chili, koriander, vårlök och limemajo

  • Stångs Wallenbergare

    Med potatis, lingon, ärtor och skirat smör

  • Kräftsallad

    Med svensk quinoa, rostade morötter, picklad gurka, kavringsmulor och västerbottenostkräm

  • Chokladmousse

Pegs & Tails

  • Raggmunk

    Serveras med stekt fläsk samt lingongrädde

  • Stekt strömming

    Serveras med kokt potatis, vispat brynt smör med krondill och kapris samt rårörda lingon

  • Kantarellrisotto

    Serveras med halloumi

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås samt pressgurka

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med syrad rödlök och ägg från Ås-gård

  • Nykokta svenska blåmusslor

    Med gårdskyckling från Munka Ljungby, ugnsbakad tomat, krutonger, parmesan, bacon och rödlök

Wednesday, August 21