Lunch menu

Wednesday, 30 August

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, Stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad & soja.

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & Vit salladsostcreme.

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Pannbiff(svensk blandfärs)

    serveras med stekt lök, gräddsås, lingon och kokt potatis

  • Biffstroganoff med färska champinjoner

    serveras med saltgurka och ris

  • Stekt panerad färska sejfilé med dillmajonnäs

    Serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Masala chicken
  • Veg: Chenna masala
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    serveras med vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    serveras med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Wallenbergare

    med potatismos, ärtor, rårörda lingon & gräddsås

  • Fiskgratäng

    med räkor, vitt vin, dill och ost samt kokt potatis

  • Veg: Pasta "Quattro Fromagio"

    med spenat & valnötter

  • Fläskfilépasta

    med bacon och färska champinjoner i krämig ost

  • Fläskfiléwok

    med jordnötssås

  • Kycklingsallad

    med bacon & krutonger

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik med bröd & pommes, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • Husets schnitzel

    med stekt potatis och bearnaisesås

  • Pannbiff

    med potatismos, gräddsås och lingonsylt

  • Shakshuka (tomatgryta)

    med stekt ägg

  • Dagens sallad: Kebabsallad
  • Dagens pizza: Venezia

    med soltorkad tomater, mozzarellaost, lufttorkad skinka och ruccola

Pinoccio

  • Thai kycklinggryta

    med grönsaker, kokosmjölk och ris

  • Panerad spätta

    med gröna ärtor, kokt potatis och skagenröra

Universitetsklubben

  • Spiskummin doftande blomkålsbiffar

    med chiliyoghurt och grönsaks-couscous

  • Fisk bouillabaisse med smak av tomat och fänkål

    serveras med aioli samt kokt potatis

Stångs Mjärdevi

  • Färsbiff på hjort från Grensholm

    serveras med rotfrukter, lingonpicklad lök och kantarellsås

  • Pakchoy

    serveras med risnudlar, kål, morot, böngroddar och jordnötssås

  • Stångs Wallenbergare

    serveras med potatispuré, lingon, ärtor och skirat smör

  • Kräftsallad

    med pasta, krondillspicklad gurka, chilirostad morot och västerbottenostkräm

  • Veckans dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Pytt Bellman

    gräddstuvad pytt i panna serveras med Kina gurka, rödbetor och äggula

  • Fiskgratäng med dill, citron och grönsaker

    serveras med potatispuré samt toppad med räkor och blåmusslor

  • Veckans fisk: Havets Wallenbergare

    med räkor, kräftstjärtar, sej & lax serveras med potatispuré, skirat smör samt gröna ärtor

  • Veckans green: Surdegspizza bianco med svartkål

    blomkål, mozzarella, parmesan, taleggio, lök, creme fraiche & citronette smaksatt med brynt smör

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och gräslökshollandaise, pressgurka och kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök & persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad med Cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

Wednesday, August 30