Lunch menu

Tuesday, 29 August

Brödernas kök

  • Burritobowl

    Ris, kycklingfajitas, mangosalsa & yoghurt.

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & Vit salladsostcreme.

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Raggmunk

    serveras med svenskt stekt fläsk och lingon

  • Svenskt stekt fläsk

    serveras med löksås och kokt potatis

  • Linguine med fläskfilé

    dijonsenap, rosmarin, vitlök och grana padano

  • Stekt panerad stillahavsspätta med dillmajonnäs

    Serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Masala chicken
  • Veg: Chenna masala
  • Veg: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Veg: Wokade äggnudlar med grönsaker

    serveras med vårrulle och jordnötssås

  • Kycklingspett

    serveras med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Raggmunk

    med stekt fläsk och rårörda lingon

  • Stekt fläsk

    med löksås samt kokt färskpotatis

  • Parmesangratinerad laxfilé

    med oliv-& tomatcreme, kokt potatis och grilltomat

  • Veg: Raggmunk med lingonkeso
  • Spaghetti Bolognese

    med riven ost

  • Kycklingwok

    med vitlök, färsk röd chili och strimlad lök

  • Räk- och kräftstjärtssallad

    med röd quinoa, citron, ägghalva samt dill- och romsås

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, kebabtallrik, green burgertallrik

La Fontana

  • Wallenbergare

    med potatismos, gräddsås, lingonsylt och gröna ärtor

  • Panerad spättafilé

    med kokt potatis och remouladsås

  • Krämig oxfilé pasta

    med champinjoner

  • Dagens bowl: Halloumibowl
  • Dagens pizza: Italy Pizza

    med paprika, oliver, salami, bacon, mozzarella och ruccola

Pinoccio

  • Raggmunk

    med stekt fläsk och lingon

  • Nötfärspasta

    med parmesan

Universitetsklubben

  • Rostade rödbetor

    med rosmarin, honung och chevré

  • Husets raggmunk

    med stekt sidfläsk, rårörda lingon och grädde

Stångs Mjärdevi

  • Soja- och sesambakad fläskkarré från Skänninge

    serveras med ris, chilirostat grönt från Hermelins och limeaioli

  • Pasta pesto

    med östgötsk svamp, svartkål, tomater och ruccola

  • Stångs Wallenbergare

    serveras med potatispuré, lingon, ärtor och skirat smör

  • Kräftsallad

    med pasta, krondillspicklad gurka, chilirostad morot och västerbottenostkräm

  • Veckans dessert

    Vit chokladmousse, hallonkompott och rostad vitchoklad

Pegs & Tails

  • Stekt fläsk med löksås alternativt bruna bönor

    serveras med kokt nypotatis

  • Fiskgratäng med dill, citron och grönsaker

    serveras med potatispuré samt toppad med räkor och blåmusslor

  • Veckans fisk: Havets Wallenbergare

    med räkor, kräftstjärtar, sej & lax serveras med potatispuré, skirat smör samt gröna ärtor

  • Veckans green: Surdegspizza bianco med svartkål

    blomkål, mozzarella, parmesan, taleggio, lök, creme fraiche & citronette smaksatt med brynt smör

  • Varmrökt lax

    serveras med dill- och gräslökshollandaise, pressgurka och kokt potatis

  • Nykokta svenska blåmusslor

    med chili, vitlök & persilja serveras i krämig buljong samt vitlöksbröd

  • Caesarsallad med Cajunsotad kyckling från Munka-Ljungby

    caesardressing, bacon och örtkrutonger toppad med parmesan

Tuesday, August 29