Lunch menu

Tuesday, 20 June

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Burrito Bowl med ris och kycklingfajitas

    Mangosalsa & Yoghurt.

  • Lax Bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre Bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Raggmunk

    med svenskt stekt fläsk & lingon (Ä, L, G)

  • Svenskt stekt fläsk

    med löksås & kokt potatis (L)

  • Tagliatelle med kyckling

    chili, lime, vitlök & grana padano (Ä, L, G)

  • Stekt panerad kapkummelfilé med tartarsås

    (kapris & senap) serveras med kokt potatis & citron (Ä, L, G)

  • Indisk: Chicken masala

    Vegan: Cabbage thoran

  • Poke bowl

    Yakiniku / kyckling / vegetarisk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle & jordnötssås (G)

  • Grill

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Raggmunk med stekt fläsk & rårörda lingon
  • Stekt fläsk med löksås & kokt potatis
  • Kycklingspett

    med red hot chilicreme, BBQ-sås & klyftpotatis

  • Veg: Raggmunk med lingonkeso
  • Pasta: Spaghetti Bolognese med riven ost
  • Wok: Kyckling med lime, chili & färsk ingefära
  • Sallad: Räkor & fetaost med citron & örtcreme
  • Grillen serverar

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Boeuf bourguignon

    (fransk högrevsgryta med rödvin, bacon och champinjoner) med ris eller kokt potatis

  • Husets schnitzel

    stekt potatis och champinjonsås/bearnaisesås.

  • Kycklinggryta

    röd curry, kokosmjölk, grönsaker och ris

  • Dagens bowl: Halloumi bowl
  • Dagens pizza: Italy Pizza

    paprika, oliver, salami, bacon, mozzarella & ruccola

Pinoccio

  • Raggmunk med stekt fläsk samt lingon
  • Panerad rödspätta med kokt potatis samt skaldjursröra

Universitetsklubben

  • Rotfruktspytt med stekt oumph, champinjoner

    serveras med timjansdressing

  • Husets raggmunk

    med stekt sidfläsk, rårörda lingon och grädde

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Stekt kycklinglårfilé

    pasta, gremolata, parmesan och vitlökssås G L

  • Dagens grönt: Örtbakad blomkål

    rostad potatis, citron, polkabetor, örtsås L

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör L G

Pegs & Tails

  • Fläsknoisette

    Serveras med råstekt potatis samt rosépepparsås

  • Veckans green: Pasta fettuccine

    Serveras med grönkålspesto, rostade solrosfrön samt nyriven parmesan

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- och gräslökhollandaise samt syrad lök & kokt potatis

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Tuesday, June 20