Lunch menu

Monday, 19 June

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Shawarma Bowl med ris och grillad kyckling

    Tomat & lök-sallad, hummus & myntayoghurt.

  • Lax Bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre Bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké Bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Sydamerikansk chili-biffgryta på högrev

    serveras med nacho-chips, guacamole & ris

  • Äppelciderbräserad svensk fläskkarré


    med gräddskysås, serveras med äppelmos
 & kokt potatis (L,S)

  • Stekt panerad torskfilé

    med tartarsås, kapris & senap, serveras med kokt potatis & citron (Ä, L, G)

  • Indisk: Chicken masala

    Vegan: Cabbage thoran

  • Poke bowl

    Yakiniku / kyckling / vegetarisk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker med cashewnötter
  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar med grönsaker

    samt vårrulle & jordnötssås (G)

  • Grill

    Kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad spättafilé

    med skagensås & kokt färskpotatis

  • Grillad kycklingfilé

    med ramslökscreme, basilikasky samt örtstekt färskpotatis

  • Veg: Keso-& grönsaksfylld paprika

    med ramslökscreme, basilikasky samt örtstekt färskpotatis

  • Pasta: med fläskfilé

    strimlad pepparsalami, lök & paprika

  • Wok: Fläskfilé med jordnötssås
  • Sallad: Räkor med pasta, örter, ägghalva & citron
  • Grillen serverar

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Pannbiff med smörstekt kulpotatis

    gräddsås & lingonsylt

  • Krispy kycklingfilé med pommes

    BBQ sås/ bearnaisesås

  • Fläskfilé med smörstekt kulpotatis

    bearnaisesås

  • Dagens sallad: Kycklingsallad
  • Dagens pizza: Afandi Pizza

    halloumi, körsbärstomater, oliver, balsamico och ruccola.

Pinoccio

  • Stekt lövbiff serveras med pommes samt bearnaisesås
  • Panerad fiskfilé(flundra) med dillsås samt kokt potatis

Universitetsklubben

  • Broccolimedaljonger

    med buljongkokt bulgur och ajvarcrème

  • Honungsglacerad karré

    rostade morötter och en ljummen potatissallad

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Nattbakad fläskkarré från Skänninge

    klyftpotatis, babyspenat, paprikaaioli

  • Dagens grönt: Gnocchi

    svartkål, blomkål, linser, tryffelmajonnäs G

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör L G

Pegs & Tails

  • Lågtempad karré

    Serveras med rostad färskpotatis, valnötskräm & rödvinssås

  • Kokt kalv

    Kalvbitar kokta i en sammetslen pepparrotssås, serveras med kokt potatis

  • Veckans green: Pasta fettuccine

    Serveras med grönkålspesto, rostade solrosfrön samt nyriven parmesan

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- och gräslökhollandaise samt syrad lök & kokt potatis

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Monday, June 19