Lunch menu

Wednesday, 7 June

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Asiatisk bowl med ris och stekt karré

    Kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja.

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • Pannbiff (svensk blandfärs)

    med stekt lök, skysås & lingon, serveras med kokt potatis (Ä,L,S)

  • Biff stroganoff

    med champinjoner toppad med creme fraiche, serveras med ris (L,S)

  • Stekt panerad stillahavsflundra

    med skagensås, serveras med kokt potatis & citron (Ä,L,G)

  • Indiskt: chicken curry

    Veganskt: smörbönor thoran

  • Poke bowl: yakiniku / kyckling / vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås
  • Grill: kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad kummelfilé

    med västkuströra & kokt potatis

  • Feta-& basilikagratinerad färsbiff

    med rödvinssky, fetacreme & stekt kulpotatis

  • Veg: Spaghetti

    med kvibille ädel, rostade hasselnötter & spenat

  • Pasta: Spaghetti Carbonara

    (bacon)

  • Wok: Kyckling

    med färsk ingefära, mango & chili

  • Sallad: Räkor

    med matvete, melon & citron samt Red hot chili

La Fontana

  • La fontana special orientalisk grillbuffé:

    Bifteki, kycklingspett och korv med pommes och klyftpotatis & ris

  • Kebabsallad
  • Dagens pizza: La Maffia

    champinjoner, salami, oliver, mozzarella, rucola

Pinoccio

  • Kycklingspett

    med pommes samt bearnaisesås

  • Friterad fish’n chips

    med kokt potatis samt remouladsås

Universitetsklubben

  • Stekta Bönbollar

    med honungsrostade rödbetor samt pumpakärnor

  • Fisk bouillabaisse

    med citron, aioli och surdegsbaguette

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från skänninge

    klyftpotatis, babyspenat, picklad lök, kapriskräm G

  • Dagens grönt: Örtbakad spetskål

    potatis- och jordärtskockspuré, svamp, picklad lök, rostad mandel L N

  • Veckans sallad: Kryddsotad gravad lax

    bönnudlar, sesamgurka, groddar, picklad morot, sesamfrö, chilimajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Citronbakad laxfilé

    Serveras med brynt smör hollandaise, primörer & kokt potatis

  • Pasta bolognese

    Serveras med färsk tagliatelle toppad med parmesan

  • Veckans fisk: Panerad krokfångad torskfilé

    Serveras med kokt potatis, dansk remouladsås & gröna ärtor

  • Veckans green: Grönsaksrisotto

    Egengjord grönsaksfond, avorioris samt primörer

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- och gräslökhollandaise samt syrad lök & kokt potatis

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Wednesday, June 7