Lunch menu

Wednesday, 3 May

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • viltfärsbiff (hjort-, älg-, ren- & fläskfärs)

    med svampsås & lingon, serveras med inlagd gurka & potatismos / kokt potatis

  • paella med kyckling & räkor

    
serveras med aioli & citron

  • stekt panerad stillahavsspätta

    med dansk remouladsås, serveras med kokt potatis & citron

  • Indiskt: kholapuri chicken curry

    Veganskt: smörbönor thoran

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Wallenbergare

    med potatismos, gräddsås, ärtor & rårörda lingon

  • Fiskgratäng

    med räkor, dill, vitt vin & ost samt kokt potatis

  • Veg: Pan Pizza "Vegetaria"

    med fetaost- & olivsallad

  • Pasta: Spaghetti Carbonara (bacon)
  • Wok: Fläskfilé med jordnötssås
  • Sallad: Kyckling med pasta, bacon & krutonger
  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Pannbiff med potatismos, löksås och lingonsylt
  • Grillad kycklingfilé

    med smörstekt kulpotatis , vitlökssås och aubergineröra

  • Panerad rödspätta

    med smörstekt kulpotatis och remouladsås

  • kebabsallad
  • Dagens pizza: La Maffia

    champinjoner, salami, oliver, mozzarella, rucola

Pinoccio

  • Kycklingfilé

    med ädelostsås, körsbärsmarmelad, haricoverts och rostat potatis

  • Bolognese pasta med parmesanost

Universitetsklubben

  • Broccoli- och Fetaostpaj

    med oliver och tomatsallad

  • Fiskbouillabaisse med smak av fänkål och apelsin

    serveras med aioli

Stångs Mjärdevi

  • Fläskschnitzel från Skänninge

    klyftpotatis, picklad lök, babyspenat, kaprismajonnäs

  • Dagens grönt: Sojastekt svamp från Östgöta svamp

    nudlar, morot, vitkål, sesam, cashewnötter, chilikräm

  • Veckans sallad: Kräftsallad

    pasta, tomater, dill, fänkål sallad, kryddostkräm

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Pytt Bellman

    Gräddstuvad pytt i panna serveras med äggula, rödbeta & saltgurka

  • Veckans fisk: Pocherad torsk

    Serveras med anjovis grädde, kokt potatis, dill samt primörer

  • Veckans green: Oumph wok

    Wok med grönsaker, basmatiris, chili & koriander

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill- och gräslökhollandaise samt syrad lök & kokt potatis

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Wednesday, May 3