Lunch menu

Thursday, 27 April

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Halloumi Bowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat- & löksallad & tzatziki

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • kyckling-kebabtallrik (eller falafel
)

    med tillbehörsbuffé

  • kantarellsoppa toppad med knaperstekt bacon

    Serveras med pannkakor med sylt & grädde

  • ugnsgrillad laxfilé med dill- & romsås

    serveras med fänkålsallad & kokt potatis

  • Indiskt: chicken masala

    Veganskt: mixed beans

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa/Thaisoppa med strimlad kyckling

    serveras med pannkakor, sylt & grädde

  • Lasagne med coleslawsallad

    Veg: Spenat-& bönfärslasagne med coleslawsallad

  • Ört-& parmesangratinerad laxfilé

    med basilikacreme, kokt potatis & broccoli

  • Wok: Kyckling "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
  • Sallad: Räkor med dill, ägghalva, citron & Rhode Island
  • Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Dillkött med kokt potatis
  • Syrisk kebab med ris och tomatsås
  • Huset lasagne med coleslaw
  • Dagens sallad: falafel bowl
  • Dagens pizza: Nerso pizza

    oxfilé, champinjoner, körsbärstomater, färsk vitlök, mozzarella, ruccola

Pinoccio

  • marinerade kycklingvingar

    med tomatsås & kokt potatis

  • stekt fiskflundra

    med kokt potatis samt remouladsås

Universitetsklubben

  • Currygryta med kikärtor och kokos serveras med ris
  • Wallenbergare

    med gröna ärter, skirat smör och lingon samt potatispuré

Stångs Mjärdevi

  • Nattbakad skinkstek

    potatisgratäng, tomat- och löksallad, örtsky

  • Dagens grönt: Kroppkakor

    rökt färskost, svamp, lök, lingon, smör, savoykål

  • Veckans sallad: Räksallad

    matvete, variation på säsongens första tomater, gurka från Vadstena, ramslöksmajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Färskost över bakad kycklingfilé

    Serveras med pommes Chateau, madeira sky och vitlöksfrästa sockerärtor

  • Veckans fisk: Sejrygg

    Hummersmörs över bakad sej rygg, serveras med pressad potatis, bakade körsbärstomater, potatiskrisp

  • Veckans green: Vegetarisk pizza

    Soltorkade tomat, zucchini, grillad paprika & fetaostcream

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill & gräslök hollandaise samt syrad lök, kokt poatis

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Thursday, April 27