Lunch menu

Friday, 28 April

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Poké Bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök,salladslök, sesamfrön, srirachamajo & soja

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • helstekt fläskfilé med 3-pepparsås

    serveras med lättfrästa haricots verts & potatisgratäng

  • ugnsgrillad laxfilé

    med dill- & romsås, serveras med fänkålsallad & kokt potatis

  • Indiskt: chicken masala

    Veganskt: mixed beans

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • BBQ-färsbiff av högrev

    tryffelaioli, BBQ-sås, coleslaw, picklad lök, saltgurka, pommes/stekt potatis

  • Kyckling Faijtas med ris, tortilla, nachos & guaqamole
  • Pasta: med räkor & gräslök i vitvinssås
  • Wok: Fläskfilé med jordnötssås
  • Sallad: med räkor & varmrökt lax
  • Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special Grillbuffé

    Fläskfilé, Kycklingspett och orientalisk kebab med klyftpotatis & pommes

  • Dagens sallad: tonfisksallad
  • Dagens pizza: La fontana

    champinjoner, paprika, fetaost, färsk vitlök, körsbärstomater, kronärtskocka

Pinoccio

  • Kyckling biryani med grönsaker

    serveras med tzatziki

  • Stekt fläsk

    serveras kokt potatis samt löksås & lingon

Universitetsklubben

  • Smörbönsbiffar med tzatziki och kryddade rotfrukter
  • Nattbakad fläskkarré med kimchimajonnäs

    kålsallad, rostade sesamfrön och vårlöksris

Stångs Mjärdevi

  • Färsbiff

    råstekt potatis, rosmarin, vitlök, haricot verts, pepparsås

  • Dagens grönt: Bönchili

    basmatiris, picklad lök, koriander, gräddfil

  • Veckans sallad: Räksallad

    matvete, variation på säsongens första tomater, gurka från Vadstena, ramslöksmajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Schnitzel

    serveras med pommes frites, café de parissmör, rödvinssås, tomat och löksallad

  • Veckans fisk: Sejrygg

    Hummersmörs över bakad sej rygg, serveras med pressad potatis, bakade körsbärstomater, potatiskrisp

  • Veckans green: Vegetarisk pizza

    Soltorkade tomat, zucchini, grillad paprika & fetaostcream

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill & gräslök hollandaise samt syrad lök, kokt poatis

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Friday, April 28