Lunch menu

Wednesday, 26 April

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • nötköttbullar (svensks kött)

    med 
gräddsås, lingon & pressgurka, serveras
med potatismos eller kokt potatis

  • isterband från Hugo’s chark i Gränna

    serveras med inlagda rödbetor & dillstuvad potatis

  • stekt panerad torskfilé

    med chili- & limemayo, serveras med kokt potatis & citron

  • Indiskt: chicken masala

    Veganskt: mixed beans

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Helstekt fläskfilé "Black & White"

    med örtslungad kulpotatis

  • Fisk-& skaldjurspaella med limeaioli

    Veg: Grönsakspaella med limeaioli

  • Pasta: "Delicata" med bacon

    strimlad pepparsalami, lök & paprika

  • Wok: Entrecôte med strimlad lök, peppar & vitlök
  • Sallad: Kyckling med bacon & krutonger
  • Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special högrevsburgare buffé

    Brioche hamburgerbröd, lökringar, klyftpotatis, pommes

  • Dagens Sallad: kebabsallad
  • Dagens pizza: La Maffia

    champinjoner, salami, oliver, mozzarella, ruccola

Pinoccio

  • Lasagne Alforno med parmesanost
  • Stekt spätta med kokt potatis samt remouladsås

Universitetsklubben

  • Spiskummin doftande blomkålsbiffar

    med mangoyoghurt och grönsaks-couscous

  • Ugnsgratinerad kycklingfilé i dijonsenapssås

    serveras med jasminris

Stångs Mjärdevi

  • Fläskschnitzel från Skänninge

    ljummen potatissallad, rödvinssås, ramslökssmör

  • Dagens grönt: Sesambakad morot

    quinoa, böngroddar, sesamgurka, chilimajonnäs

  • Veckans sallad: Räksallad

    matvete, variation på säsongens första tomater, gurka från Vadstena, ramslöksmajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Kålpudding på Östgötsk dovhjort

    Serveras med koktpotatis, gräddsås samt rårörda lingon

  • Veckans fisk: Sejrygg

    Hummersmörs över bakad sej rygg, serveras med pressad potatis, bakade körsbärstomater, potatiskrisp

  • Veckans green: Vegetarisk pizza

    Soltorkade tomat, zucchini, grillad paprika & fetaostcream

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill & gräslök hollandaise samt syrad lök, kokt poatis

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Wednesday, April 26