Lunch menu

Wednesday, 19 April

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • grönpepparbiff med gräddsås

    lingon & inlagd gurka, serveras med potatismos eller kokt potatis

  • ugnsgratinerad falukorv

    fylld med 
äpple, senap, lök & bostongurka,
serveras med potatismos

  • stekt panerad uer-filé (kungsfisk)

    med skagensås (crabfish & räkor), serveras med kokt potatis & citron

  • Indiskt: chicken vindaloo

    Veganskt: green gram curry

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Nattbakad kotlett

    med chilibearnaise & sherrysås

  • Pytt i panna med stekt ägg & rödbetor

    Veg: Grönsakspytt med stekt ägg & rödbetor

  • Pasta med kyckling

    soltorkad tomat, spenat & färska champinjoer

  • Wok: Fläskfilé fräst i sesamolja, vitlök & chili
  • Sallad: Räkor med matvete

    ägghalva, citron & Red hot chili

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • La fontana special Black Angus Burgare-buffé

    Brioche hamburgerbröd, lökringar, klyftpotatis, pommes

  • Dagens Sallad: kebabsallad
  • Dagens pizza: La Maffia

    champinjoner, salami, oliver, mozzarella, ruccola

Pinoccio

  • Kycklinggryta med grönsaker samt basmati ris
  • Panerad spätta med kokt potatis samt kall citronsås

Universitetsklubben

  • Vegetariska vårrullar med kålsallad, soja och ris
  • Lasagne på kycklingfärs

    smaksatt med rosmarin och timjan serveras med parmesan

Stångs Mjärdevi

  • Fläskschnitzel från Skänninge

    ljummen potatissallad, rädisa, kapris, ramslöksmajonnäs

  • Dagens grönt: Betor från Ramstad gård Omberg

    havreris, saltrostade fröer, honungs- och vitlökskräm

  • Veckans sallad: Varmrökt lax

    nudlar, sesamgurka, groddar, picklad morot, lime- och chilimajonnäs

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Persilja järpar

    Serveras med mandelpotatispuré, gräddsås & gelé

  • Veckans fisk: Nystekt strömming

    Serveras med rårörda lingon samt skirat smör med dill

  • Veckans green: Vegetarisk lasagne

    Lasagne gjord på grönsaker linser, chevréost. serveras med tomat concassé

  • Varmrökt lax

    Serveras med dill & gräslök hollandaise samt syrad lök, kokt poatis

  • Rostad blomkålssoppa
  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt limeaioli

Wednesday, April 19