Lunch menu

Wednesday, January 25

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Asiatisk bowl
    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja
  • Lax-bowl med quinoa
    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm
  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling
    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing
  • Chèvre-bowl
    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett
  • Vegetarisk Poké bowl
    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo
  • Medi Bowl med bulgur och falafel
    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki
  • Kycklingbowl med bulgur
    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett
  • Medelhavssallad med pasta
    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing
  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)
    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing
  • Grilltallrik (Varmrätt)
    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast
  • Plocksallad
    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • kalvfärsbiff med kantarellsås & lingon
    serveras
med potatismos eller kokt potatis
  • ugnsbakad laxfilé med citronsås
    toppad med räkor & dill, serveras med potatismos eller kokt potatis
  • Indiskt: chettinadu chicken curry
    Veganskt: smörbönor masala
  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:
    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås
  • Grill:
    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans Låda med fläsknoisette
    potatismos, bacon-& rödvinssås, kryddsmör & inlagd gurka
  • Kålpudding med gräddsås, rårörda lingon & kokt potatis
  • Veg: Keso-& grönsaksfylld paprika
    med potatismos
  • Pasta med kyckling, sambal oelek, vitlök & örter
  • Kycklingwok "Paneng" med röd curry & cocosmjölk
  • Räksallad med fetaost, lime & Rhode Island
  • Grillen serverar:
    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Bräserad högrev
    med ris och rödvinssås
  • Kåldolmar med potatismos
    gräddsås och lingonsylt
  • Thai röd curry kyckling
    med färska grönsaker, kokosmjölk & ris

Viktors bakficka

  • Kalops på hjortinnerfilé
    med inlagda rödbetor och kokt potatis

Pinoccio

  • Kycklingfilé
    med ädelostsås, rostat potatis, haricotvert och körsbärsmarmelad
  • sprödbakad fiskfilé
    med dill citron sås samt kokt potatis

Universitetsklubben

  • Broccoli- och Fetaostpaj
    med oliver och tomatsallad
  • Lasagne al forno

Stångs Mjärdevi

  • Fläskschnitzel från Skänninge
    ljummen potatissallad, ört- och kapriskräm
  • Blomkålscurry
    ris, koriander, myntayoughurt
  • Veckans sallad: Varmrökt laxsallad
    rotfrukter, picklad lök, sallad, pepparrot, färskostkräm
  • Stångs Wallenbergare
    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Helstekt benfri kotlett
    Serveras med rödvinssås samt potatisgratäng
  • Veckans fisk: Färsk torsk
  • Veckans green: Pizza
    Toppad med rödbetor & Chevré samt rostade nötter
  • Varmrökt lax
    Serveras med citron- & dillmajo samt syrad lök
  • Soppa
    Het tomatsoppa med basilikacrème
  • Tails Sallad
    Räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli
Wednesday, January 25