Lunch menu

Thursday, January 26

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Halloumi Bowl
    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat- & löksallad & tzatziki
  • Lax-bowl med quinoa
    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm
  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling
    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing
  • Chèvre-bowl
    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett
  • Vegetarisk Poké bowl
    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo
  • Medi Bowl med bulgur och falafel
    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki
  • Kycklingbowl med bulgur
    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett
  • Medelhavssallad med pasta
    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing
  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)
    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing
  • Grilltallrik (Varmrätt)
    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast
  • Plocksallad
    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • taco-tallrik (eller falafel)

    med tillbehörsbuffé
  • fisk- & skaldjurssoppa med smak av saffran
    Toppad med gremolata-aioli. Samt
 kladdkaka med vispgrädde
  • kycklingfilé fylld med mozzarella
    salami & basilika, serveras med äppelcidersås, haricots verts & klyftpotatis
  • Indiskt: chettinadu chicken curry
    Veganskt: smörbönor masala
  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:
    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås
  • Grill:
    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa med fläsk/Hummersoppa
    serveras med pannkakor med sylt & grädde
  • Lasagne med coleslawsallad
    Veg: Spenat-& bönfärslasagne med coleslawsallad
  • Bratwurst med senapsstuvad potatis
    rostad lök & syrad kål
  • Entrecôtewok
    med strimlad lök, broccoli & vattenkastanjer
  • kycklingsallad
    med röd quinoa, bacon & Red hot chili
  • Grillen serverar:
    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Ugnsbakad torskfilé
    med kokt potatis och remouladsås
  • Kycklingfilé med klyftpotatis och vitlökssås
  • Fläskfilé gryta med ris

Viktors bakficka

  • Stekt panerad kolja
    med dansk remouladsås, spenat och kokt potatis

Pinoccio

  • biffstroganoff
    med grönsaker samt ris
  • Lax med romsås, majskorn och kokt potatis

Universitetsklubben

  • Linfrötoppade blomkålsbiffar
    med salviacrème samt rostad potatis
  • Spanska kalvfärsbiffar
    med ratatouille och stekt kulpotatis

Stångs Mjärdevi

  • Gulasch på östgötsk fläskkött
    rostad potatis, örtkräm
  • Raggmunk
    kål, lingon, brynt smör
  • Veckans sallad: Varmrökt laxsallad
    rotfrukter, picklad lök, sallad, pepparrot, färskostkräm
  • Stångs Wallenbergare
    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Fiskgratäng med tomat, saffran & fänkål
    Serveras med kokt potatis samt aioli
  • Veckans fisk: Färsk torsk
  • Veckans green: Pizza
    Toppad med rödbetor & Chevré samt rostade nötter
  • Varmrökt lax
    Serveras med citron- & dillmajo samt syrad lök
  • Soppa
    Het tomatsoppa med basilikacrème
  • Tails Sallad
    Räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli
Thursday, January 26