Lunch menu

Thursday, 26 January

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Halloumi Bowl

    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat- & löksallad & tzatziki

  • Lax-bowl med quinoa

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing

  • Chèvre-bowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett

  • Vegetarisk Poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo

  • Medi Bowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök&tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön & tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta

    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- & nudel Bowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter & sojadressing

  • Grilltallrik (Varmrätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad.

Restaurang Chili & Lime

  • taco-tallrik (eller falafel)


    med tillbehörsbuffé

  • fisk- & skaldjurssoppa med smak av saffran

    Toppad med gremolata-aioli. Samt
 kladdkaka med vispgrädde

  • kycklingfilé fylld med mozzarella

    salami & basilika, serveras med äppelcidersås, haricots verts & klyftpotatis

  • Indiskt: chettinadu chicken curry

    Veganskt: smörbönor masala

  • Poke bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:

    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill:

    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa med fläsk/Hummersoppa

    serveras med pannkakor med sylt & grädde

  • Lasagne med coleslawsallad

    Veg: Spenat-& bönfärslasagne med coleslawsallad

  • Bratwurst med senapsstuvad potatis

    rostad lök & syrad kål

  • Entrecôtewok

    med strimlad lök, broccoli & vattenkastanjer

  • kycklingsallad

    med röd quinoa, bacon & Red hot chili

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Ugnsbakad torskfilé

    med kokt potatis och remouladsås

  • Kycklingfilé med klyftpotatis och vitlökssås
  • Fläskfilé gryta med ris

Viktors bakficka

  • Stekt panerad kolja

    med dansk remouladsås, spenat och kokt potatis

Pinoccio

  • biffstroganoff

    med grönsaker samt ris

  • Lax med romsås, majskorn och kokt potatis

Universitetsklubben

  • Linfrötoppade blomkålsbiffar

    med salviacrème samt rostad potatis

  • Spanska kalvfärsbiffar

    med ratatouille och stekt kulpotatis

Stångs Mjärdevi

  • Gulasch på östgötsk fläskkött

    rostad potatis, örtkräm

  • Raggmunk

    kål, lingon, brynt smör

  • Veckans sallad: Varmrökt laxsallad

    rotfrukter, picklad lök, sallad, pepparrot, färskostkräm

  • Stångs Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Fiskgratäng med tomat, saffran & fänkål

    Serveras med kokt potatis samt aioli

  • Veckans fisk: Färsk torsk
  • Veckans green: Pizza

    Toppad med rödbetor & Chevré samt rostade nötter

  • Varmrökt lax

    Serveras med citron- & dillmajo samt syrad lök

  • Soppa

    Het tomatsoppa med basilikacrème

  • Tails Sallad

    Räksallad med ägg, syrad lök samt liméaioli

Thursday, January 26