Lunch menu

Thursday, November 24

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Halloumi-bowl
    Ris, grillad kyckling, halloumi, tomat & lök-sallad & tzatziki
  • Lax-bowl med quinoa
    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm
  • Brödernas Caesar med bulgur
    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing
  • Chèvre-bowl
    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett
  • Vegetarisk Poké bowl
    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo
  • Kyckling-bowl
    Bulgur, grönkål, ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett
  • Medelhavssallad med pasta
    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing
  • Räk- & nudelbowl
    Handskalade räkor, glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter
  • Grilltallrik (Varmrätt)
    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

Restaurang Chili & Lime

  • taco/falafel-tallrik med tillbehörsbuffé
  • kantarellsoppa
    toppad med knaperstekt bacon, samt pannkakor med sylt & grädde
  • ugnsgrillad laxfilé
    med ört-creme, serveras med spenat- & tomatsallad, samt kokt potatis
  • Indiskt: chicken nirali
    Veganskt: matter palak
  • Poke Bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:
    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås
  • Grill:
    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Ärtsoppa/Gulaschsoppa
    samt pannkakor med sylt & grädde
  • Lasagne (veg: Spenatlasagne)
    med coleslawsallad
  • Levergryta från Basunda Gård
    med bacon & kapris samt ris/kokt potatis & lingon
  • Kyckling "Paneng"
    med röd curry & cocosmjölk
  • Räksallad
    med örter & pasta samt red hot chilidresing
  • Grillen serverar:
    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik

La Fontana

  • Huset Pannbiff
    med potatismos, gräddsås och lingonsylt
  • Ugnsbakad lax
    med kokt potatis och remouladsås
  • Stekt fläskfile
    med potatisgratäng och bearnaisesås

Viktors bakficka

  • Bakad lax
    med färsk basilika, vitvinssås, rostad broccoli och kokt potatis

Pinoccio

  • korvstroganoff
    med champinjoner serveras med ris
  • färskylld ricotta
    spinad pasta med krämig grädde

Universitetsklubben

  • Vegetarisk Schnitze
    med rödvinssås och potatispuré
  • Nötfärsbiffar
    med parmesan och dijonsenap serveras med potatispuré

Stångs Mjärdevi

  • Gulasch på Östgötskt fläskkött
    potatis, saltgurka, vispad örtkräm
  • Dagens grönt: Tandoribakad spetskål
    ris, mandel, örter, raita
  • Veckans sallad: Varmrökt laxsallad
    potatis, fänkål, spetskål, krutonger, saffransaioli
  • Stångs klassiker: Wallenbergare
    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Raggmunk med stekt fläsk
    Serveras med krösamos
  • Veckans green: Gratinerad cannelloni
    med ricotta & spenat serveras med tomatssås
  • Veckans fisk: Pankostekt färsk torskfilé
    serveras med tartarsås samt tryffeldoftande grönärtspuré
  • Höstsoppa
    Het paprikasoppa serveras med halstrad pilgrimsmussla
  • Varmrökt lax
    Serveras med koktpotatis, gräslökshollandaise & pressgurka
  • Pegs Caesar
    Våran caesarsallad med majskyckling från Munka Ljungby & parmesan
Thursday, November 24