Lunch menu

Wednesday, November 23

Brödernas kök

  • Dagens bowl: Asiatisk bowl
    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja
  • Lax-bowl med quinoa
    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön & fetaostkräm
  • Brödernas Caesar med bulgur
    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger & caesardressing
  • Chèvre-bowl
    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök & honungsvinägrett
  • Vegetarisk Poké bowl
    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander & srirachamajo
  • Kyckling-bowl
    Bulgur, grönkål, ugnsrostad sötpotatis, fetaost, picklad rödlök, körsbärstomat & balsamicovinägrett
  • Medelhavssallad med pasta
    Serranoskinka, mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing
  • Räk- & nudelbowl
    Handskalade räkor, glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter
  • Grilltallrik (Varmrätt)
    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater & en vitlökstoast

Restaurang Chili & Lime

  • grönpepparbiff
    med lingon & gräddsås, serveras med inlagd gurka & potatismos eller kokt potatis
  • biffstroganoff
    med champinjoner & creme fraiche, serveras med inlagd gurka & ris
  • stekt panerad torskfilé
    med dill- & picklesmajonnäs, serveras med kokt potatis & citron
  • Indiskt: chicken nirali
    Veganskt: matter palak
  • Poke Bowl: yakiniku, kyckling eller vegetarisk
  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt:
    1: wokade grönsaker med cashewnötter. 2: wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås
  • Grill:
    kycklingspett med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Italiensk ostpanerad schnitzel
    med tomatsås & ris/stekt potatis
  • Sesampanerad laxfilé
    med räkröra, broccoli & kokt potatis
  • Veg: Ostpanerad zucchini
    med tomatsås & ris/stekt potatis
  • Spaghetti Carbonara (bacon)
  • Wok: Kyckling
    med cocosmjölk & färsk grön chili
  • Skinka-& halloumisallad med melon & avocado
  • Grillen serverar:
    Skinka-& halloumisallad med melon & avocado

La Fontana

  • Kalops på högrev
    med kokt potatis
  • Kåldolmar
    med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt
  • Thai röd curry
    med kyckling och kokosmjölk

Viktors bakficka

  • Långbakat högrev
    med svampsås, lättbrynt savoykål, persilja samt potatispuré

Pinoccio

  • Pinocchio’s Schnitzel
    med stek potatis & bearnaisesås
  • färskfylld ricotta
    spinad pasta med krämig grädde

Universitetsklubben

  • Morotsbiff
    med sriracha mayo, bönsallad och klyftpotatis
  • Panerad flundrafilé
    med skagenröra samt kokt dillpotatis

Stångs Mjärdevi

  • Fläskschnitzel
    potatis, vaxbönor, picklad lök, citron- och kapriskräm
  • Dagens grönt: Rotfruktsbouillabaisse
    rotfrukter, linser, krutonger, dillaioli
  • Veckans sallad: Varmrökt laxsallad
    potatis, fänkål, spetskål, krutonger, saffransaioli
  • Stångs klassiker: Wallenbergare
    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

Pegs & Tails

  • Stekt strömming
    Serveras med potatispuré, rårörda lingon samt brynt dillsmör
  • Veckans green: Gratinerad cannelloni
    med ricotta & spenat serveras med tomatssås
  • Veckans fisk: Pankostekt färsk torskfilé
    serveras med tartarsås samt tryffeldoftande grönärtspuré
  • Höstsoppa
    Het paprikasoppa serveras med halstrad pilgrimsmussla
  • Varmrökt lax
    Serveras med koktpotatis, gräslökshollandaise & pressgurka
  • Pegs Caesar
    Våran caesarsallad med majskyckling från Munka Ljungby & parmesan
Wednesday, November 23