Lunch menu

Wednesday, 16 August

Brödernas kök

  • Soppa

    Sötpotatissoppa toppad med kräftstjärtar och creme fraiche

  • Sallad

    Medelhavssallad med pasta, pestomarinerad mozzarellaost, serranoskinka och grillade grönsaker.

Collegium Restaurang & Konferens

  • Hav

    Stekt dillpanerad strömming med mild senapssås och potatispuré

  • Gård

    Rödvinsbrässerad kycklinglårfilé med rosmarin och svamp samt potatisgratäng

  • Äng

    Broccolibiff med marinerad kronärtskocka samt potatispuré

  • Sallad

    Kycklingsallad med pasta, soltorkad tomat och ost samt vitlöksdressing

Restaurang Chili & Lime

  • Örtfärsbiff (svensk blandfärs)

    med tzatziki & balsamicosky, serveras med timjanrostad potatis

  • Hemlagad pytt i panna

    med stekt ägg & inlagda rödbetor

  • Wokad gra pao-kyckling

    med spetspaprika

  • Kaeng phet gai

    thai rödcurry-kyckling

  • Friterad kyckling

    med sötsur sås eller currysås

  • Fisk

    sprödbakad torskfilé med dillmajonnäs, serveras med kokt potatis & citron

  • Indisk

    chicken kurma, serveras med ris & raita

  • Veg

    indisk dal thadka

  • Veg

    wokade grönsaker med cashewnötter

  • Veg

    wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Veg

    samosa-knyten med lättwokade grönsaker & currysås

Restaurang Husman

  • Grekisk färsbiff

    med tzatziki, balsamicosky & grekisk sallad

  • Fisk-& skaldjursgryta

    med vitlök &vitt vin samt ris

  • Veg

    Grönsaksgryta med vitlök & vitt vin samt ris

  • Wok

    Kyckling med cocosmjölk & färsk röd chili

  • Pasta

    Spaghetti med köttfärssås & riven ost

Restaurang Matkultur

  • Köttfärslimpa

    med pressgurka rårörda lingon och gräddsås samt slungade rotfrukter

  • Veckans kött

    Pluma från rapsgris med rödlökssmör och sockerstekta rotfrukter samt äppelvinägersky

  • Veckans under ytan

    Fiskgryta med krondillsgrädde och musslor samt färskpotatis

  • Veckans vegetariska

    Kikärtsbiff med kryddigt bönris och tsatziki

Wednesday, August 16