Lunch menu

Wednesday, 28 June

Brödernas kök

  • Soppa

    Sötpotatissoppa toppad med kräftstjärtar och creme fraiche

  • Sallad

    Medelhavssallad med pasta, pestomarinerad mozzarellaost, serranoskinka och grillade grönsaker.

Collegium Restaurang & Konferens

  • Hav

    Ugnsbakad hokifilé med äpple och lök-keso samt örtstompad potatis

  • Gård

    Ost- och salviafylld fläskytterfilé med vitvinsgräddsås och risotto

  • Äng

    Ingefärsglaserad blomkål med äpplekeso och örtstompad potatis

  • Sallad

    Grekisk sallad med fetaost, kyckling och honungsvinegraitte

Restaurang Chili & Lime

  • Fransk färsbiff (svenskt kött)

    med dragonsås & lingon, serveras med potatismos eller kokt potatis

  • Isterband (från hugos chark i Gränna)

    med persiljestuvad potatis & inlagda rödbetor

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Fisk

    sprödbakad torskfilé med dansk remouladsås, serveras med kokt potatis & citron

  • Indisk

    punjabi murgh masala, serveras med ris & raita

  • Veg

    indisk dal thadka

  • Veg

    wokade grönsaker med cashewnötter

  • Veg

    wokade äggnudlar med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Veg

    samosa-knyten med lättwokade grönsaker & currysås

  • Grill

    kycklingspett, med klyftpotatis eller wokade grönsaker, ris & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Porterstek

    med potatisgratäng & gelé

  • Pastasallad

    med kyckling, bacon & fetaost

  • Veg

    Broccolibiff med potatisgratäng & grilltomat

  • Wok

    Kyckling med thai basilika & ingefära

  • Pasta

    med fläskfilé, salami & soltorkad tomat

Restaurang Matkultur

  • Kyckling

    med kapris och senapsgräddsås samt dragonstekta morötter

  • Veckans kött

    Fläskfile med rostade grönsaker och balsamicosky samt salzinaaioli

  • Veckans under ytan

    Fiskgryta med tomat och fänkål serveras med saffransailoi och krutonger

  • Veckans vegetariska

    Vegetarisk Paella med halloumi och tomataioli

Wednesday, June 28