I oktober hälsade vi projektledarproffset Elise Karlborg in i teamet på Linköping Science Park och fick även en liten pratstund om innovation, lärande och förväntningar på det nya jobbet.

– När jag såg tjänsten dyka upp kändes det nästan för bra för att vara sant! Möjligheten att få jobba som projektledare inom tech och innovation, det var en perfekt matchning för mig helt enkelt, berättar Elise.

Elise har arbetat med HR och rekrytering mot bolag i Linköping Science Park under många år och har därför haft insikt och intresse för världen av innovativa teknikbolag.

– Jag tycker det är så häftigt att följa hur tekniken utvecklas och hur det fortsätter dyka upp nya bolag med fantastiska lösningar. I min nya roll hoppas jag få komma ännu närmare alla nya idéer och bolag och verkligen känna pulsen av det innovativa Linköping. Jag tror verkligen att tekniken, om den används på rätt sätt, är det som kan hjälpa oss med brännande frågor som klimatet och andra hållbarhetsfrågor. 

Elise kommer senast från Region Östergötland där hon arbetade på kompetensförsörjningsenheten med ett ESF-projekt med koppling till integration. Och innan dess har hon tio år på Skill, i olika roller, i bagaget. Där har hon bland annat arbetat som rekrytering och HR-konsult riktade mot tech och IT. Hon har även projektlett Code Summer Camp, som är en gemensam satsning från Skill och Linköping Science Park.

– Jag känner att jag har massor i min bakgrund som kommer komma väl till pass i min nya roll här. Jag längtar efter att få bidra till lärande i projekten, se till att resultaten sprids och att hjälpa idéer att växa!

Elise kommer främst att arbeta inom IoT World, Swedish Scaleups och Energiprojektet. Kontakta henne här för mer info!