Final application date

20 June, 2021

Company

Linköping Science Park

Linköping Science Park finns till för att främja kunskapsintensiva och innovativa företag och miljöer, nu har du chansen att bli en del av vår viktiga och värdeskapande verksamhet. Linköping Science Park är koordinator för det regionala styrkeområdet, Smarta Säkra Uppkopplade Produkter och System, som är en del av Region Östergötlands strategi för smart specialisering.

Om företaget

Linköping Science Park är en oberoende arena för utvecklings- och innovationsprocesser som omfattar näringsliv, akademi, samhälle och civilsamhälle. Linköping Science Park har uppdraget att stötta hela det kunskapsintensiva och innovativa näringslivet i Linköping samt synliggöra kommunens olika satsningar på ett samlat sätt.

Linköping Science Park är ett dotterbolag till Linköpings kommun via Stadshus AB.

Dina arbetsuppgifter

Linköping Science Park verkar i en internationell miljö i skärningspunkten mellan företag, universitetet, offentlig sektor och civilsamhälle. Under senare år har Linköping Science Park haft en tillväxt i antalet projekt och medarbetare. Förra året fick verksamheten ett utökat uppdrag och därtill har bolagets projektverksamhet vuxit. Vi har nu behov av ytterligare en projektledare som kan leda eller stötta i våra olika projekt exempelvis inom områden som IoT, Energieffektivisering, Cybersäkerhet, AI, Tillväxt och Talangförsörjning. Projekten omfattar verksamheter och företag från hela Östergötland.

I rollen som projektledare ingår du i ett eller flera av våra pågående projekt där du antingen får ta ett helhetsansvar eller ansvara för ett område i något av våra strategiska projekt. Du kommer dels ansvara för att strukturera och planera arbetet enligt finansiärernas projektmetodik, dels arbeta operativt i projektet för att säkerställa att måluppfyllelse uppnås. En del av ditt uppdrag kommer omfatta ansvar för att leda arbetet med nya projektansökningar och att skapa nya projektkonsortier.
Du ingår i ett team av flera projektledare, kommunikatörer och projektcontroller som tillsammans arbetar för att skapa värde i de projekt vi ansvarar för.

Arbetet kommer huvudsakligen att innebära:
– Planering och strukturering av projekt avseende mål, delmål, aktiviteter och tidplan
– Att ta kontakter och bygga relationer med projektets målgrupper
– Att genomföra workshops, nätverksträffar och projektmöten
– Att sammanställa och presentera information från projektpartners, samt bearbeta komplexa informationsunderlag på
både svenska och engelska
– Att dokumentera process och metod
– Ansvar för projektansökningar och att etablera nya konsortier
– Löpande kontakt med finansiärer och intressenter
– Aktivt bidra till att utveckla och representera hela Linköping Science Park:s verksamhet.

Din profil

Vi söker dig med en gedigen arbetslivserfarenhet som projektledare, konsult, entreprenör eller verksamhetsledare. Du har en akademisk examen med teknisk, pedagogisk, samhällsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning och du har tidigare erfarenhet av att driva projekt som omfattar minst tre organisationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av agil arbetsmetodik. Vi ser gärna att du har kunskap och intresse för hållbarhetsfrågor. Kunskaper inom entreprenörskap och innovation är meriterande liksom internationella erfarenheter samt erfarenhet av affärsutveckling.

För att bli framgångsrik i rollen krävs att du har ett strukturerat arbetssätt, du trivs med att både bygga nya och underhålla goda relationer och du tar naturligt ägarskap över ditt område.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav, engelska är arbetsspråk.

Rollen är en projektanställning till till 2022-12-31 med möjlighet till förlängning.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Linköping Science Park med Skill. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lena Johansson på 0708-52 32 36 eller lena.johansson@skill.se

Varmt välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!