Final application date

4 July, 2021

Company

Linköping Science Park

Contact

Lena Johansson

lena.johansson@skill.se

0708-52 32 36

Vi kan erbjuda dig regionens mest spännande tjänst. Du får uppdraget att vara med och sätta AI på den regionala agendan i syfte att säkerställa konkurrenskraft för regionen, men även för Sverige. Tillsammans med teamet på Linköping Science Park blir det din uppgift att regionalt bidra till att öka kunskap och insikt om hur AI kommer påverka såväl företag som samhälle, och tillsammans med kollegorna inom AI Sweden säkerställa att tillämpningen av AI ökar i hela landet.

Om företaget

Linköping Science Park är en oberoende arena för utvecklings- och innovationsprocesser som omfattar näringsliv, akademi, samhälle och civilsamhälle. Linköping Science Park har uppdraget att stötta hela det kunskapsintensiva och innovativa näringslivet i Linköping samt synliggöra kommunens olika satsningar på ett samlat sätt. Linköping Science Park är ett dotterbolag till Linköpings kommun via Stadshus AB.

Tjänsten kommer till 50% ingå i AI Sweden. AI Sweden har till syfte att accelerera tillämpning av AI i såväl näringsliv som offentlig sektor. AI Sweden är en nationell kraftsamling som leds från Lindholmen, med stöd från innovationsmyndigheten Vinnova. Inom AI Sweden får du tillgång till kollegor från hela Sverige, och blir en del av ett större team. Mer information finns på ai.se.

Dina arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill anta utmaningen att bidra till att på ett regionalt plan öka kunskapsnivån om AI hos individer och organisationer, men också bidra till att hitta rätt projekt och finansiering för att stötta företag och organisationer på deras AI-resa. I din roll kommer du också att agera node manager för AI Sweden i vår regionala hubb, där du koordinerar, projektleder och driver utvecklingen i nära samarbete med AI Sweden centralt och övriga noder i landet. Du fördelar din tid ca 50/50 mellan regionalt och nationellt arbete.

Rollen innebär också att vara spindeln i nätet för andra AI-initiativ som finns regionalt, och säkerställa att aktörer har god kännedom om varandra samt bidra till att öka samverkan mellan olika relevanta initiativ och processer.

Arbetet kommer huvudsakligen att innebära:

 • Planering och strukturering av uppgifter avseende mål, delmål, aktiviteter och tidplan och leverera på dem.
 • Att ta kontakter och bygga relationer med företag och verksamheter som har AI på agendan. För de verksamheter som ansluter till AI Sweden är du regional point-of-contact.
 • Säkerställa att den kompetens som finns inom AI Sweden kommer till nytta för regionala strategiska
  partners, och å andra sidan bidra till att regional AI expertis kommer andra noder och nationella
  projekt till godo.
 • Bygga en resurspool och ett nätverk av AI-expertis som går att nyttja i olika processer och initiativ.
 • Att säkerställa finansiering med regionala partners för AI-noden inom ramen för AI Sweden samt hålla samman budget för projekt och initaitiv kopplat till AI.
 • Att genomföra workshops, nätverksträffar och projektmöten.
 • Att sammanställa och presentera information från projektpartners, samt bearbeta komplexa
  informationsunderlag på både svenska och engelska.
 • Att dokumentera process och metoder.
 • Ansvar för projektansökningar och att etablera nya konsortier.
 • Löpande kontakt med finansiärer och intressenter.
 • Aktivt bidra till att utveckla och representera hela verksamheten i Linköping Science Park.

Du ingår i AI Swedens organisation men är samtidigt en av 10 medarbetare på Linköping Science Park som jobbar tillsammans i gränssnittet med olika utmaningsdrivna och teknikorienterade projekt. Vi jobbar tillsammans som team för att skapa värde för våra målgrupper och hittar synergierna på ett lokalt och regionalt plan som på ett nationellt och internationellt.

Din profil

Vi söker dig med en gedigen arbetslivserfarenhet som projektledare, konsult, entreprenör eller verksamhetsledare. Du har en akademisk examen sannolikt med teknisk, samhällsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning och du har tidigare erfarenhet av att driva projekt som omfattar minst tre organisationer. Du bör ha erfarenhet, och inte minst ett stort intresse för AI och vilken påverkan AI kommer få på både vårt samhälle och vårt näringsliv. Vi ser gärna att du har erfarenhet av agil arbetsmetodik. Vi ser gärna att du har kunskap och intresse för hållbarhetsfrågor. Kunskaper inom entreprenörskap och innovation är meriterande liksom internationella erfarenheter samt erfarenhet av affärsutveckling.

För att bli framgångsrik i rollen krävs att du har ett strukturerat arbetssätt, du trivs med att både bygga nya och underhålla goda relationer och du tar naturligt ägarskap över ditt område. Du jobbar konstruktivt i syfte att hitta synergier och nyttor mellan olika initiativ, och strävar efter att maximera nyttan på investerat kapital.

Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav, engelska är arbetsspråk.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Linköping Science Park med Skill. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lena Johansson på 0708-52 32 36 eller lena.johansson@skill.se

Varmt välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!