Final application date

20 June, 2021

Company

Linköping Science Park

Linköping Science Park finns till för att främja kunskapsintensiva och innovativa företag och miljöer, nu har du chansen att bli en del av vår viktiga och värdeskapande verksamhet. Linköping Science Park är koordinator för det regionala styrkeområdet, Smarta Säkra Uppkopplade Produkter och System, som är en del av Region Östergötlands strategi för smart specialisering.

Om företaget

Linköping Science Park är en oberoende arena för utvecklings- och innovationsprocesser som omfattar näringsliv, akademi, samhälle och civilsamhälle. Linköping Science Park har uppdraget att stötta hela det kunskapsintensiva och innovativa näringslivet i Linköping samt synliggöra kommunens olika satsningar på ett samlat sätt.
Linköping Science Park är ett dotterbolag till Linköpings kommun via Stadshus AB.

Dina arbetsuppgifter

Linköping Science Park verkar i en internationell miljö i skärningspunkten mellan företag, universitetet, offentlig sektor och civilsamhälle. Under senare år har Linköping Science Park haft en tillväxt i antalet projekt och medarbetare. Förra året fick verksamheten ett utökat uppdrag och därtill har bolagets projektverksamhet vuxit. Vi har nu behov av ytterligare en projektledare som kan leda eller stötta i våra olika projekt exempelvis inom områden som IoT, Energieffektivisering, Cybersäkerhet, AI, Tillväxt och Talangförsörjning. Projekten omfattas av verksamheter och företag från hela Östergötland.

I rollen som junior projektledare så får du ta ansvar för ett avgränsat område i något av våra strategiska projekt. Du kan även få ta ett helhetsansvar för mindre projekt. Du kommer dels ansvara för att strukturera och planera arbetet enligt finansiärernas projektmetodik, dels arbeta operativt i projektet för att säkerställa att måluppfyllelse uppnås.
Du ingår i ett team av flera projektledare, kommunikatörer och projektcontroller som tillsammans arbetar för att skapa värde i de projekt vi ansvarar för.

Arbetet kommer huvudsakligen att innebära:
• Planering och strukturerande av projektet avseende mål, delmål, aktiviteter och tidsplan
• Att ta kontakter och bygga relationer med projektets målgrupper
• Att genomföra workshops, nätverksträffar och projektmöten
• Att säkerställa att information kommer in och bearbeta komplexa informationsunderlag på både svenska och engelska.
• Att ta fram och presentera och redovisa förslag avseende mål
• Att dokumentera process och metoder
• Aktivt bidra till att utveckla Linköping Science Park:s verksamhet

Din profil

Vi söker dig med några års arbetslivserfarenhet. Du har erfarenhet av ledarskap och goda kunskaper i projektledning. Du har en akademisk examen med teknisk, pedagogisk, samhällsvetenskaplig eller ekonomisk inriktning. Har du har tidigare erfarenhet av att driva projekt som omfattar flera organisationer är det meriterande liksom kunskaper inom entreprenörskap och innovation. Vi ser gärna att du har kunskap och intresse för hållbarhetsfrågor.
För att bli framgångsrik i rollen krävs att du har ett strukturerat arbetssätt, du trivs med att både bygga nya och underhålla goda relationer och du tar naturligt ägarskap över ditt område.
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav, arbetsspråk är engelska.

Rollen är en projektanställning till 2022-12-31 med möjlighet till förlängning.

Ansökningsförfarande

I denna rekrytering samarbetar Linköping Science Park med Skill. Har du frågor är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Lena Johansson på 0708-52 32 36 eller lena.johansson@skill.se

Varmt välkommen med din ansökan, vi tillämpar löpande urval!