Christian Strömblad, verkställande ordförande för Joliv AB. Foto: Håkan Lindgren.

Main Capital stödjer en strategisk sammanslagning mellan Alfa och Joliv och skapar en ledande SaaS-spelare på den svenska vårdmarknaden. Kombinationen skapar ett one-stop-shop-erbjudande för den svenska vårdmarknaden som hjälper vårdgivare och kommuner att ytterligare förbättra vårdkvaliteten.

Joliv tillhandahåller en rad e-hälsolösningar åt över 120 kunder främst inom äldreomsorg, inklusive över 40 kommuner och regioner. Företaget vann nyligen ett stort anbud med Stockholms stad. Joliv erbjuder en bred portfölj av innovativa IT-lösningar som bidrar till en säker och kvalitetssäkrad arbetsmiljö för vårdgivare samt minskade administrationsbehov som leder till mer tid för personliga möten med patienter.

– Jag ser fram emot att bygga ett ännu starkare team tillsammans, där Joliv kan fortsätta med sin framgångsrika strategi för att bli ett ledande varumärke inom branschen samt stödja vår kunds digitaliseringsresa med fantastiska produkter och service. Joliv, med sin värderingsdrivna företagskultur, uppskattade produkter, erfaren expertis och förmåga att tala kundens språk, spelar en viktig roll för att uppnå detta med våra nya partners, säger Christian Strömblad, verkställande ordförande för Joliv.

Kombinationen med Alfa kommer att skapa en ledande mjukvarukoncern för vårdssegmentet som tjänar över 500 svenska vårdinstitutioner inklusive gemensamma kunder som Attendo och Ambea. Det gemensamma produktutbudet skapar ett one-stop-shop-erbjudande på den svenska vårdmarknaden vilket ytterligare tillför värde och ökar effektiviteten i de dagliga processerna hos patienterna. Detta stödjer vårdgivare i att navigera den digitala övergången inom hälso- och sjukvårdssektorn samt hantera kostnadstryck från en åldrande befolkning.

Joliv är ett av de inskrivna bolagen i samverkansprojektet Swedish Scaleups, som bland annat drivs av Västerås Science Park, med syfte att fler företag ska växa och öka sin omsättning.

– Som företagare är det lätt att bocka ner huvudet och bara köra på. Men med stöd av Västerås Science Park och projektet Swedish Scaleups har vi skapat perspektiv till att ta rätt strategiska beslut. Vi har lyft blicken och sett vår position till omvärlden, vilket har varit högst avgörande i vår sammanslagning med Alfa, berättar Christian Strömblad.

Han menar också att det externa stödet som finns att tillgå via Västerås Science Park behövs vid ett företags utveckling och tillväxt. De kontaktytor och det nätverk som dem fått tillgång till genom Västerås Science Park hade de inte kommit i kontakt med annars.

– Ska man driva bolag, tycker jag att man ska göra det i en sådan miljö som Västerås Science Park, säger Christian Strömblad.

– Vi önskar Joliv all lycka i deras sammanslagning, säger Anders Sageborn, affärsutvecklare på Västerås Science Park. Jag har haft förmånen att följa Jolivs tillväxtresa under en tid, och detta besked var mycket glädjande.

Om Joliv AB
Joliv grundades 1999 i Västerås. Den största produkten är Mobil OMSORG, en SaaS-lösning som möjliggör högkvalitativ planering och stöd av hem-, äldre- och socialvård.
www.joliv.se

Om Alfa eCare AB
Grundades 1998 i Malmö. Alfa-koncernen är en erkänd mjukvaruleverantör inom e-hälsa, som erbjuder lösningar till både offentliga och privata vårdgivare i hela Sverige.
www.alfakl.se

Om Main Capital
Main Capital Partners är en strategisk investerare med ett exklusivt fokus på mjukvarusektorn i Benelux, DACH området och Norden.