Den 7e oktober bjöd IoT World, AI Sweden och Peltarion in till första träffen av en tredelad workshop med syfte att sänka tröskeln för att börja använda AI i sitt företag.

Peltarion, som ledde workshopen, arbetar för att göra de senaste AI-teknikerna lätta att använda och prisvärda för alla. Under träffen fick deltagarna en genomgång i grunderna av AI och Machine Learning av Peltarions Björn Treje. Björn pratade även om hur resan ser ut för att ta ett AI-projekt från idé till produktion och lyfte exempel på arbetssätt som funkat bra och mindre bra enligt Peltarions erfarenhet.

Under kommande träffar kommer workshopsdeltagarna få lyfta egna idéer och use cases och få vägledning för att lyckas med AI i sina organisationer.

Peltarion bygger en AI-plattform för att ge människor möjlighet att skapa skalbara lösningar till riktiga utmaningar, som ska ge affärsvärde så snabbt som möjligt. De har fått betydande VC-finansiering och har vuxit från 2 till 100 personer under de senaste tre åren. De har en stor forskargrupp med djup teknisk och vetenskaplig kunskap om hur man använder de senaste AI-teknikerna för verkliga industriella fall och datamängder.