Foto: Airwatergreen. Jonas Wamstad

Uppsalabaserade Airwatergreen har blivit antagna till affärsutvecklingsprogrammet Scaleup för att få stöttning av UIC med skräddarsydd rådgivning, kunskap och nätverkande genom Swedish Scaleups. Airwatergreen befinner sig i en expansionsfas med fortsatt tillväxt i Europa och ska genom Scaleup växa snabbare.

Airwatergreens teknologi gör det möjligt att sänka energiförbrukningen relaterad till avfuktning av luft med en egen patenterad och innovativ teknologi. Produkterna används nu med stor framgång för att säkra klimatet i byggnader för att undvika korrosion och mögel som annars medför stora kostnader att hantera.  

– Vi uppskattar verkligen den stöttning som UIC och Swedish Scaleups erbjuder! Även under expansionsfasen behöver små-och medelstora företag assistans med rådgivning, etablering av kontakter i andra länder som exempel. Vi har mötts av stort intresse i Europa och får idag förfrågningar där man ser möjligheten att sänka sin energiförbrukning och sitt CO2 belastning, säger Bo Tiderman, vd på Airwatergreen.

Resultaten från test och och ett stort antal installationer hos kunder visar på en halverad energiförbrukning eller mer. Samtidigt har många kunder kunnat sänka sin totala energiförbrukning rejält eftersom avfuktarna är lika effektiva vid låga temperaturer. Många svenska kyrkor har som exempel kunna sänka sin totala energiförbrukning med över 80 % på detta sätt.

Swedish Scaleups stöttar innovativa bolag i östra Mellansverige att växa ännu snabbare. Scaleup riktar sig till mogna bolag som är redo att skala upp på allvar och satsa mot en kraftig tillväxt. Programmet skräddarsys efter företagens behov med fokus på kapitalanskaffning och internationalisering, där Airwatergreen kommer få stöd i sin expansionsfas.

För mer information: 
Bo Tiderman, vd
Airwatergreen
Tel: 0705-81 82 72
E-post: bo.tiderman@airwatergreen.com 

Michael Camitz, projektledare Swedish Scaleups
UIC
Tel: 0705-10 17 44
E-post: michael.camitz@uic.se