Ja, det är en AI som gjort den här bilden. Baserat på avsnittsbeskrivningen.

(Ja, det är en AI som gjort den här bilden. Baserat på avsnittsbeskrivningen.)

Äntligen är det här! Vårt första avsnitt droppar som en glad fredagsnyhet: “Hur självständig ska egentligen en förarlös bil vara?” 🎙️ Häng med Diana och Anders i vår självkörande buss-poddstudio när de tar oss med på en resa genom AI, självkörande bilar och hur det påverkar vårt samhälle.

TechRide: Utforska Framtidens Teknik · #1 Hur självständig ska egentligen en förarlös bil vara?

#1 Hur självständig ska egentligen en förarlös bil vara?

Vi skruvar upp volymen och frågar: Vad händer när fler bilar börjar göra sitt eget grej? Och när får vi sparka igång vår egen road trip igen? Vi tar även upp livets stora frågor, som vem en självkörande bil ska rädda först i nödsituation!

Men det blir ännu bättre – vi har gäster i studion:

  • Christian Sahlén, VD för ACTIA Nordic: Han berättar hur deras teknik både får bilen att värma upp kupén från distans och hur den styr upp antalet ambulanser vid olyckor.
  • Oscar Bjurling, doktorand på RISE: Gräver i hur vi människor kan leka med drönararméer och gör tekniklätt att förstå.
  • Fredrik Löfgren, VR-expert: Snackar om VR, empatiska robotar och hur tekniken förändrar vårt sätt att leva!

 

Sätt på hörlurarna och joina TechRide-gänget – för en peppig och lärorik resa in i framtidens teknologiska undervärld! 🌐🎧

Bonus: Varför kör mannen en självkörande bil?

Bilden ovan är ritad av en AI. Vi bad den göra en bild utifrån avsnittsinformationen. Hur mycket vi en försökte att göra om bilden satte AI alltid mannen som förare. Tydligen är det helt enkelt män som kör bil. När vi uttryckligen skrev att kvinnan skulle köra fick vi resultatet nedan. Tydligen gick det inte att låta mannen vara utan ratt. Varför det nu öht ska finnas en ratt om man ritar en autonom bil. Värt att reflektera över vad vi tränar AI på.

Vart lyssnar jag på podden?

Finns där poddar finns, som det brukar heta, och på Spotify. Eller direkt här på sidan.

Upptäck Framtiden med Linköping Science Park! 🚀🎙️

Dyk in i en spännande värld av tekniska framsteg och samhällsutveckling med vår nya podcastserie. Linköping Science Park tar dig med på en resa till framtiden och tillbaka. Sittandes i en självkörande buss styr vi mot framtiden tillsammans.

Varje avsnitt (exakt 21,5 minuter långt – den genomsnittliga pendlingstiden i Östergötland) tar dig genom ett teknikområde som cybersäkerhet, IoT, AI och bildanalys. Du får en begriplig introduktion till tekniken och vi berättar hur tekniken påverkar samhället och dig.

Du möter två nyfikna programledare och experter inom olika områden. Varje avsnitt avhandlar ett område. Totalt blir det 6 avsnitt i den här säsongen.

Gör din pendling eller vardag mer inspirerande och lärorik med Linköping Science Park’s Framtidspodcast!