Vi har under en vecka haft äran att ha Selma Rosenbaum hos oss på prao.

Selma är 14 år och går på högstadiet på Berzeliusskolan i Linköping. Innan sin praovecka hade hon som drömyrke att bli skådespelare men under veckans gång så har detta ändrats. Hon har nämligen fått upp intresset för mjukvaruutveckling, främst med inriktning på robotar och AI.

Detta är Selmas reflektion på den gångna veckan: 

“Jag heter Selma och jag har praoat på Science Park Mjärdevi i en vecka. Det har varit en  intressant vecka med massa olika saker att göra. Mina första intryck på måndagen var att det var en väldigt trevlig miljö med många trevliga och intressanta människor.

Under veckan har jag fått göra väldigt olika saker, allt ifrån konferenser till referensgruppsmöten och studiebesök. Vissa saker var superroliga medan andra var mindre roligt, tillsammans blev det ändå ett roligt slutresultat. Jag fick också komma med egna idéer om vad jag tyckte och ville göra.
Sedan fick jag också komma med mina åsikter i diskussioner och inkludera ungdomar samt hur en 14:åring ser på saker, vilket jag märkte behövdes ibland. Att jag har få komma in i en så trevlig miljö med en bra team-känsla har gjort att jag vågat röra mig utanför min egen ”comfort zone” och vågat prata med människor – och vara drivande i diskussioner och samtal vilket jag har haft svårt för tidigare. Efter den här veckan har jag också fått ny motivation till att studera och ta ett jobb på just en Science Park eller liknande, gärna i en ”Do Space”-liknande miljö.

Lite andra saker som jag har lärt mig är hur ett företag faktiskt fungerar, vilket många i min ålder inte vet. Men jag har också fått öva på att följa med i Lenas snabba tempo hela tiden.” – Selma Rosenbaum 

Tack för en härlig vecka med dig!