Linköping– 24 november 2021 – MaintMaster, ett ledande företag inom underhållssystem, tillkännager idag Leif Bohlin som ny VD.

– Vi är mycket glada över att ha kunnat tillföra en så erfaren ledare som Leif till ett av våra portföljbolag. Han kommer bli en stark tillgång för företaget och deras spännande resa framåt, säger Peter Larsson, styrelseordförande och managing partner på Monterro.

Bohlin kommer till MaintMaster med lång erfarenhet från att starta, bygga och leda SaaS-företag och var senast VD på Unifaun, ett snabbväxande SaaS-företag inom Transport Managment Systems (TMS). Innan det hade han ledande positioner i flera globala företag.

– Det som tilltalar mig med MaintMaster, är den starka företagskulturen och de anställda engagemang för att bygga en stark produkt och en fantastisk upplevelse för sina kunder, säger MaintMasters nya VD, Leif Bohlin och fortsätter;

– MaintMaster har en otrolig resa framför sig och jag tror mina erfarenheter av liknande resor kommer vara till fördel för företaget.

Leif tar över rollen som VD från grundaren Peter Barkland. Peter har alltid varit involverad i produktutvecklingen och med Leif ombord ger det honom möjlighet att helt fokusera på att bygga produkten.

– Jag ser fram emot att fokusera på att vara produktchef och naturligtvis, fortsätta vara en del av MaintMasters resa. Jag är övertygad om att Leif kan få företaget att växa ännu mer och det ger oss en bättre position för MaintMasters framtid, säger Peter Barkland.

MaintMaster har haft en stadig tillväxt under de senaste åren och ser en ökad efterfrågan på sin produkt. MaintMaster öppnade nyligen kontor i Storbritannien och har nu tre kontor: huvudkontor i Linköping (Sverige), ett kontor i Hamburg (Tyskland) och det nyöppnade kontoret i London (Storbritannien).

 

Om MaintMaster

MaintMaster är den ledande leverantören av underhållssystem i Sverige och en snabbväxande kundbas i DACH-regionen. MaintMaster erbjuder en molntjänst som är tillgänglig på ca 20 språk med kunder i 25 länder. Företaget har kontor i Sverige, Tyskland och Storbritannien samt partners i ytterligare fyra. Den årliga tillväxttakten är 20 procent. MaintMaster strävar efter att ge underhållspersonal ett verktyg som kan anpassa sig till alla deras processer, ge dem kontroll och maximera deras resultat. Det är viktigt eftersom underhåll spelar en avgörande roll för en hållbar, säker och effektiv produktion. Läs mer på www.maintmaster.com

 

Om Monterro

Monterro är den ledande B2B-mjukvarutillväxtinvesterareni Norden, med uppdraget att göra nordiska mjukvaruföretag till marknadsledare och globala aktörer. Deras team har framgångsrikt utvecklat och lett företag som Pointsec, Episerver, Orc Software och Lime – och tar den operativa erfarenheten till sina portföljbolag och stödjer dem i alla aspekter av tillväxt. Monterro har ett betydande ekonomiskt engagemang. Med i genomsnitt 25% av fondens kapital från Monterros grundare och anställda, är deras intressen i linje med både entreprenörer och investerare. Monterro har kontor i Stockholm, Olso, München och Scandinavian Software Park i Hanoi, Vietnamn. Läs mer på www.monterro.com.