Driver du hotell, restaurang, hyr ut kanoter eller cyklar? Är du bergsguide eller jobbar i en vikingaby? Och har du funderat på vad du skulle göra om ditt företag blev hackat? Eller vad du kan göra för att minska den risken?

Region Östergötland har i samarbete med Linköping Science Park tagit fram en utbildning inom cybersäkerhet för dig som jobbar i besöksnäringen.

Nyligen publicerades en rapport som kartlagt status och behov rörande cybersäkerhet i besöksbranschen och utbildningen är anpassad för att komplettera med innehåll som ger störst effekt med små medel utifrån insikter som rapporten gett.

Tillfällena förläggs i samband med Almi frukostseminarier och fördelas över tre tillfällen om vardera två timmar. Fokus kommer ligga på grundläggande informationssäkerhet med tillhörande workshops för olika scenarier. Vad händer om en telefon tappas bort, ett system blir onåbart eller ett intrång sker och data läcker? Tillsammans lär vi oss om de hot och risker vi är mest exponerade mot, hur vi kan minska dessa och lägga grunden för en god säkerhetshygien.

Almis lokaler, S:t Larsgatan 18, Linköping

30/9 klockan 10-12
28/10 klockan 10-12
25/11 klockan 10-12

Anmälan görs här.