Lunch menu

Monday, 3 November

Brödernas kök

  • Shawarmabowl

    Ris, grillad kyckling, tomat och lök-sallad, hummus och myntayoghurt

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    Mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Helstekt marinerad svensk fläskytterfilé med portersås

    serveras med äppelchutney & ugnsrostad potatis

  • Kycklinggryta

    med champinjoner, grädde, paprika, soja & vitlök, serveras med ris

  • Egenpanerad kapkummelfilé

    med
 chili- & limemayo, serveras
 med kokt potatis & citron

  • Poké bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetarisk: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Vegetarisk: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle & jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    med wokade grönsaker & jordnötssås

Restaurang Husman

  • Stekt panerad kummelfilé

    med skagenröra & kokt potatis

  • Kålpudding

    med gräddsås, lingon & kokt potatis

  • Veg: Grönsakswok

    med strimlad quorn, cashewnötter & basmatiris

  • Pasta: med fläskfilé

    bacon & färska champinjoner

  • Wok: Kyckling

    med mango, curry & lime

  • Sallad: Räkor

    med pasta, citron & örter

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • Chili con carne

    med ris

  • Grillad kycklingfilé

    med stekt potatis och champinjonsås

  • Panerad flundrafilé

    med kokt potatis och remouladsås

  • Veckans sallad: Halloumisallad
  • Dagens pizza: La mafia

    champinjoner, oliver, salami och ruccola

Pinoccio

  • Husets penne arbeata pasta

    med champinjoner, skinka, krämig rosa sås och riven ost

  • Stekt fläsk

    serveras med kokt potatis och löksås

Universitetsklubben

  • Broccolimedaljong

    serveras med fetaostkräm samt ris

  • Stekt kycklingfilé

    serveras med rostad potatis, haricots verts samt tzatziki

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Bakad svensk fläskkarré

    potatispuré, rökt fläsk från Skänninge, bratwurst, lök, grönkål, äppelcidervinägersky

  • Dagens grönt: Gnocchi

    tomat- och linsragu, fänkål, ruccola, parmesanaioli

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatispuré, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    sallad, pasta, tomater, sotad morot, picklad lök, chilimajonnäs

  • Veckans dessert: Citronmousse

    hallon, sockerkaka

Pegs & Tails

  • Dagens 1: Köttbullar

    Serveras med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis

  • Dagens 2: Korvstroganoff

    Serveras med ris

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med romsås, picklad gurka och kokt potatis

  • Räksallad

    Serveras med rhode island, grönsaker, picklad rödlök samt nykokt ägg från Ås-gård

Monday, November 3