Lunch menu

Wednesday, 6 November

Brödernas kök

  • Asiatisk bowl

    Ris, stekt karré, kålsallad, sesamfrön, salladslök, sallad, soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Pannbiff (svensk blandfärs)

    med svampsås och lingon, serveras med saltgurka och potatismos eller kokt potatis

  • Biffstroganoff

    med färska champinjoner, serveras med creme fraiche,
saltgurka och ris

  • Egenpanerad gösfilé

    med dill-majonnäs,
serveras med kokt potatis och citron

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar

    Med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Pannbiff

    med potatismos, lingon, inlagd gurka och skogssvampsås

  • Teriyaki- och sesammarinerad laxfilé

    med chilicreme, nudlar eller kokt potatis

  • Veg: Kikärtsbiffar

    med lökbrynta haricot verts, chilicreme, nudlar eller kokt potatis

  • Pasta

    med kyckling, senap och bacon

  • Wok: Entrecôte

    med chilimarinerad broccoli och cashewnötter

  • Räksallad

    med pasta och örter

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik, Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special Black & white buffé

    Fläskfilé och kycklingfilé med ugnsbakad potatis och pommes

  • Veckans sallad: Halloumi Sallad
  • Dagens pizza: La fontana Pizza

    Fetaost, champinjoner, kronärtskocka, paprika, vitlök, tomater, mozzarella, ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Kycklinggryta

    med grönsaker samt ris

  • Pasta

    med skinka, champinjoner och krämig rosa grädde

Universitetsklubben

  • Veg Tagliatelle

    serveras med krämig svampsås samt parmesan

  • Tagliatelle

    serveras med krämig lax och spenatsås samt parmesan

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Fläskschnitzel från Skänninge

    stekt potatis, haricot verts, dragon- och citronmajonnäs

  • Dagens grönt: Sojastekt svamp från Östgöta Svamp

    risnudlar, ostronskivling, skogschampinjoner, vitkål, morot, vårlök, böngroddar, jordnötter

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Kräftsallad

    pasta, dillpicklad gurka, tomater, kavringsmulor, ärtskott, kräm på Boxholms chiliost

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Stekt fläsk med löksås

    Serveras med kokt potatis

  • Frasig färsk sej

    Serveras med kokt potatis, dansk remouladsås och gröna ärtor

  • Krämig kantarellpasta

    Serveras med parmesan

  • Varmrökt lax med chili och lime

    Serveras med kokt potatis, dill- och romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Ägg från Ås-gård och picklad rödlök

Wednesday, November 6