Lunch menu

Friday, 4 October

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Grillad ryggbiff

    Med grönpepparsås, serveras med ugnsgrillad tomathalva och stekt potatis

  • Ugnsgrillad laxfilé

    Med sås på äpple, gurka, dill och pepparrot. Serveras med tomat samt stekt eller kokt potatis

  • Poke bowl

    Vietnamesisk eller japansk

  • Asiatisk lunchbuffé
  • Vegetariskt: Wokade grönsaker

    Med cashewnötter

  • Vegetariskt: Wokade äggnudlar

    med grönsaker, vårrulle och jordnötssås

  • Grill: Kycklingspett

    Med wokade grönsaker och jordnötssås

Restaurang Husman

  • Husmans panerade schnitzel

    med bearnaise, rödvinssås, ärtor, pommes/stekt potatis

  • Fisk-& skaldjursgryta

    med vitlök, saffran & chili samt aioli

  • Veg: Ostpanerad zucchini

    med bearnaise, lökbrynta haricot verts, pommes/stekt potatis

  • Pasta med oxfilé

    med svart peppar, gräddeoch konjak

  • Kycklingwok "Paneng"

    med röd curry och cocosmjölk

  • Sallad

    med fetaost & strimlad lönneberga skinka

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik och Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special grill buffé

    Biff med kappa, kycklingfilé och fläskfilé med pommes och klyftpotatis

  • Kycklingsallad
  • Dagens pizza: Nerso

    Oxfilé, champinjoner, färsk vitlök, körsbärstomater, mozzarella och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Ugnsbakade kycklingfilé

    Med stekt potatis och currysås

  • Caesarsallad

    Med kyckling, bacon och blandsallad

Universitetsklubben

  • Gnocchi

    serveras med tomatsås

  • Wallenbergare

    serveras med potatispuré, kantarellsås och lingon

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Nattbakad fläskkarré från Skänninge

    Örtrostad potatis, ruccola, zuchinni, tzatziki

  • Dagens grönt: Bönchili

    Ris, picklad lök, gräddfil

  • Stångs klassiker: Wallenbergare

    Potatis, lingon, ärter, skirat smör

  • Veckans sallad: Räksallad

    Quinoa, picklad pumpa, örtsallad, saltrostade frön, grönkål, chilimajonnäs

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    Brynt smörkaka, citronkräm

Pegs & Tails

  • Halstrad flankstek

    Serveras med rostad potatis, rödvinssås & ugnsbakad tomat

  • Isterband

    Serveras med persiljestuvad potatis samt senapskräm

  • Stekt strömming
  • Kantarellrisotto

    Serveras med nyriven parmesan

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dill- & romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med syrad rödlök och ägg från Ås-gård

  • Hummersoppa

    Serveras med vitlöksbröd

Friday, October 4