Lunch menu

Friday, 27 September

Brödernas kök

  • Poké bowl med ris och rå laxfilé

    Picklad rödkål, mango, sojabönor, picklad rödlök, salladslök, sesamfrön, srirachamajo och soja

  • Laxbowl med quinoa och gravad lax

    Kokt ägg, ugnsrostad broccoli, picklad rödlök, färsk persilja, rostade frön och vit salladsost crème

  • Brödernas Caesar med bulgur och grillad kyckling

    Riven parmesanost, bacon, körsbärstomat, hemgjorda krutonger och caesardressing

  • Chèvrebowl

    Rostad rödbeta, bulgur, rostade nötter, grönkål, körsbärstomat, picklad rödlök och honungsvinägrett

  • Vegetarisk poké bowl

    Quinoa, mango, avokado, paprika, sojabönor, picklad rödlök, färsk koriander och srirachamajo

  • Medibowl med bulgur och falafel

    Hummus, lök- och tomatsallad, ugnsrostade grönsaker, säsongens frukt, rostade frön och tzatziki

  • Kycklingbowl med bulgur

    Grönkål, ugnsrostad sötpotatis, vit salladsost, picklad rödlök, körsbärstomat och balsamicovinägrett

  • Medelhavssallad med pasta och serranoskinka

    mozzarella, körsbärstomat, ugnsrostade grönsaker, soltorkade tomater & pestodressing

  • Räk- och nudelbowl på handskalade räkor (MSC-märkta)

    Glasnudlar, sojabönor, broccoli, paprika, färsk koriander, krossade jordnötter och sojadressing

  • Grilltallrik (varm rätt)

    Grillad kyckling, varm bulgur, tzatziki m. grönsallad, majs, körbärstomater och en vitlökstoast

  • Plocksallad

    I vår buffé kan du plocka ihop din sallad

Restaurang Chili & Lime

  • Fläskfilé black and white

    med pepparsås och bearnaise, serveras med stekt potatis

  • Ugnsgrillad laxfilé

    med dill- och romsås,
serveras med fänkålsallad och stekt potatis eller kokt potatis

  • Poke bowl

    vietnamesisk eller japansk

  • Vegetariskt: wokade grönsaker

    med cashewnötter

  • Vegetariskt: wokade äggnudlar

    med grönsaker, samt vårrulle och jordnötssås

  • Grill: kycklingspett

    med wokade grönsaker och jordnötssås

  • Asiatisk lunchbuffé

Restaurang Husman

  • Helstekt oxfilé "Black & White"

    med pommes eller stekt potatis

  • Kåldolmar

    med gräddsås, kokt potatis och lingon

  • Veg: Pan Pizza "Vegetaria"

    med oliv- och fetasallad

  • Pasta med fläskfilé

    färska champinjoner och bacon

  • Wok på kyckling

    fräst i sesamolja, vitlök och chili

  • Räksallad

    Med matvete och örter samt Red hot chili

  • Grillen serverar:

    Hamburgertallrik, Kebabtallrik, Green burgertallrik och Kebabsallad

La Fontana

  • La fontana special grillbuffé

    Biff med kappa, kycklinglårfilé och fläskfilé med pommes och klyftpotatis

  • Veckans sallad: Falafelsallad
  • Dagens pizza: Nerso

    Oxfilé, champinjoner, färsk vitlök, körsbärstomater, mozzarella och ruccola

Pinoccio

  • Pizza 1–39
  • Tallrik, sallader och rulle

    Kebab, kyckling eller falafel

  • Korvstroganoff med grönsaker

    serveras med ris

  • Black and white pasta (fläsk och oxfilé)

    med champinjoner och grädde

Universitetsklubben

  • Veg schnitzel

    serveras med rostad potatis och kaprissmör

  • Fläskschnitzel

    serveras med rostad potatis, kaprissmör och rödvinssås

Stångs Mjärdevi

  • Dagens rätt: Lasagne på kött från Östergötland

    ruccola, parmesan, vispad färskostskräm

  • Dagens grönt: Risotto

    rödbetor, svartkål, saltrostade solrosfrön, prästost L

  • Stångs Wallenbergare

    potatis, lingon, ärter, skirat smör (L) (G)

  • Veckans sallad: Betsallad

    rostade betor, picklade gulbetor, tomater, rödlök, valnötter, smulad getost från Löt, aioli (N)

  • Veckans dessert: Blåbärskompott

    brynt smörkaka, citronkräm (G) (L)

Pegs & Tails

  • Pannbiff

    Serveras med kokt potatis samt gräddkokt savojkål

  • Varmrökt lax med chili & lime

    Serveras med kokt potatis, dill- & romsås

  • Sallad med handskalade räkor

    Serveras med syrad rödlök och ägg från Ås-gård

  • Stekt strömming

    Serveras med vispat brynt smör och rårörda lingon

  • Pinsa Bianco

    Med västerbottenost och Sturefors kantareller

Friday, September 27